Οι οπαδοί της Αγγλίας δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα από τους Ιταλούς αστυνομικούς

Οπαδοί Αγγλίας

i

© Intime

Οι οπαδοί της Αγγλίας δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα από τους Ιταλούς αστυνομικούς

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:52 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 24.03.2023

Σφοδρή επίθεση δέχτηκαν οι Άγγλοι οπαδοί, οι οποίοι ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν το εκτός έδρας ματς κόντρα στην Ιταλία, καθώς χτυπήθηκαν με αστυνομικά ρόπαλα κατά τη διάρκεια της εισόδου τους στο Στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο μεγάλο ματς της πρεμιέρας των προκριματικών του Euro 2024. Η Αγγλία πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Ιταλία (1-2) χάρη στα γκολ των Ράις και Κέιν και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου. 

Πριν την έναρξη του αγώνα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο εθνικών ομάδων και την αστυνομία. Περίπου 2.700 οπαδοί των φιλοξενούμενων ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία για να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Κατά την είσοδο τους όμως στο Στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», η αστυνομία τους επιτέθηκε με ρόπαλα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. 

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ένα μεγάλο πλήθος οπαδών δέχτηκε επίθεση από τους Ιταλούς αστυνομικούς, οι οποίοι κρατούσαν ρόπαλα και ασπίδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Mirror», την ώρα των επεισοδίων ένας ηλικιωμένος οπαδός λιποθύμησε, όμως στη συνέχεια ανέκτησε τις αισθήσεις του. Λόγω της μεγάλης έντασης, αρκετοί οπαδοί έμειναν απ΄ έξω και δεν κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο, ενώ είχαν πληρώσει κανονικά εισιτήριο.

 Το κλίμα ήταν εκρηκτικό καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ επίσης ένα προκλητικό πανό των Άγγλων οπαδών ήταν η αιτία να προκαλέσει τη θύελλα αντιδράσεων των ultras της Νάπολι. Συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα πανό κατά του Μαραντόνα, το οποίο περιείχε τον χαρακτηριστικό σταυρό του Αγίου Γεωργίου (ερυθρός σταυρός με λευκό φόντο) και σε κάθε πλευρά φαινόταν από ένα μέρος του συνθήματος: «Diego's in a box», δηλαδή «Ο Μαραντόνα είναι στο φέρετρο».