Συμβουλή στους Άγγλους ταξιδιώτες στην Ιταλία να μην φορέσουν ζώνες υπό τον φόβο επεισοδίων
i

©intime

Συμβουλή στους Άγγλους ταξιδιώτες στην Ιταλία να μην φορέσουν ζώνες υπό τον φόβο επεισοδίων

Sportal newsroom 18:12 - 22.03.2023

Οι φόβοι για επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Αγγλίας και της Ιταλίας έκανε την αγγλική ομοσπονδία να συμβουλέψει τους οπαδούς των «τριών λιονταριών» να μην φορέσουν ζώνες για να μην τις χρησιμοποιήσουν ως όπλα.

Η Αγγλία θα ταξιδέψει στη Νάπολη για να αντιμετωπίσει την Ιταλία για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2024. Στον όμιλο αυτό επίσης βρίσκονται και η Βόρεια Μακεδονία, η Ουκρανία και η Μάλτα, οπότε αυτός ο αγώνας μπορεί να κρίνει την πρωτιά από πολύ νωρίς. 

Για αυτό το μεγάλο ματς τα «τρία λιοντάρια» θα έχουν στο πλευρό τους τη στήριξη  2.500 οπαδών. Η μεγάλη προσέλευση Άγγλων φιλάθλων έχει σημάνει συναγερμό στην ιταλική αστυνομία, ειδικά μετά τα επεισόδια των χούλιγκαν της Νάπολι με αυτών της Άιντραχτ Φρανκφούρτης πριν από μία εβδομάδα. 

Δημήτρης Λημνιός στο Sportal: «Μας έχουν πεισμώσει οι επιτυχίες της εθνικής στο παρελθόν» (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

12:44 - 21.03.2023

Δημήτρης Λημνιός στο Sportal: «Μας έχουν πεισμώσει οι επιτυχίες της εθνικής στο παρελθόν» (vid)

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε στο Sportal για το νέο ξεκίνημα της εθνικής, τους στόχους της ομάδας ενόψει των προκριματικών για το Euro 2024, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στον Γιάννη Κωνσταντέλια.

Ως γνωστόν ούτε οι Ιταλοί, ούτε και η Άγγλοι είναι πολύ ήρεμοι και κάπως έτσι η αγγλική ομοσπονδία προσπάθησε να λάβει τα μέτρα της. Συγκεκριμένα η FA προέτρεψε τους φίλους των «τριών λιονταριών» που θα βρεθούν στη Νάπολι να μην φορέσουν ζώνες. Ο λόγος; Για να μην τις χρησιμοποιήσουν ως όπλα.

Μάλιστα είχε κανονιστεί ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων, το οποίο ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας. Λέγεται ότι ο αρχηγός των Άγγλων οπαδών, Γκάρφορντ Μπεκ δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από τους οργανωμένους οπαδούς των «παρτενοπέι».

«Θα είμαστε εξήντα ultras για εσένα», ήταν το email που έλαβε ο Μπεκ. Κάπως έτσι το φιλικό που είχε προγραμματιστεί το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ των οπαδών ακυρώθηκε και όπως φαίνεται απολύτως φυσιολογικά.