Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Αγγλίας ο Χάρι Κέιν

Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Αγγλίας ο Χάρι Κέιν

Sportal newsroom 22:52 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 23.03.2023

Ο Χάρι Κέιν με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ιταλία έφτασε τα 54 τέρματα κι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Αγγλίας.

Ο Χάρι Κέιν πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της Αγγλίας στον αγώνα με την Ιταλία και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών των «τριών λιονταριών».

Αυτό το τέρμα ήταν το 54ο και ξεπέρασε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Έβερτον Γουέιν Ρούνεϊ που έχει 53. Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» και της Τότεναμ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική του ομάδας στις 27 Μαρτίου του 2015 στον αγώνα της Αγγλίας με τη Λιθουανία. 

Έκτοτε η καριέρα του ήταν γεμάτη γκολ, ώσπου έφτασε η μέρα που έφτασε τον Ρούνεϊ στην κορυφή των πρώτων σκόρερ με 53 τέρματα. Αυτό ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα ο 29χρονος πάλι με πέναλτι είχε ισοφαρίσει τον προημιτελικό με τη Γαλλία, αλλά μερικά λεπτά και ενώ η ομάδα του έχανε με 2-1, έστειλε άουτ το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να περάσει τον πρώην παίκτη της Γιουνάιτεντ. 

Παρόλα αυτά η στιγμή αυτή ήρθε τέσσερις μήνες μετά στον αγώνα της Αγγλίας με την Ιταλία, όπου ο Κέιν με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 και πέρασε στο πάνθεον του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Τη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της Αγγλίας την συμπληρώνουν ο Μπόμπι Τσάρλτον (49 γκολ), ο Γκάρι Λίνεκερ (48), ο Τζίμι Γκριβς (44), ο Μάικλ Όουεν (40), ο Τομ Φίνεϊ (30), ο Νοτ Λόφτχαους (30) και ο Άλαν Σίρερ (30).