Η Εθνική Γερμανίας προσπαθεί να πείσει τον Κρόος να παίξει στο επερχόμενο Euro
i

© Intime

Η Εθνική Γερμανίας προσπαθεί να πείσει τον Κρόος να παίξει στο επερχόμενο Euro

Γιάννης Λιβανός 15:18 - 09.02.2024

Οι άνθρωποι της Εθνικής Γερμανίας φέρεται να «ψήνουν» τον Τόνι Κρόος να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και να βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνει η χώρα στο Euro που θα διεξαχθεί το φετινό καλοκαίρι.

Πάνε τρία χρόνια απ' όταν ο Τόνι Κρόος ανακοίνωσε την απόσυρση του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2021, στο Euro 2020 (που μετατέθηκε εξαιτίας του covid-19), o παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από την ήττα της Γερμανίας από την Αγγλία γνωστοποίησε την απόφαση του να βάλει τέλος στο κεφάλαιο «Εθνική».

Με τα «πάντσερ», ο Κρόος πραγματοποίησε 106 εμφανίσεις, τις οποίες συνδύασε με 16 τέρματα. Ο Γερμανός μέσος ήταν «βασικό γρανάζι» της εθνικής που έφτασε και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή με 1-0.

Ωστόσο εδώ και 2-3 χρόνια η Γερμανία δεν τα πάει καλά σε όσες διοργανώσεις έχει αγωνιστεί. Συγκεκριμένα τα «πάντσερ» δεν κατόρθωσαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να περάσουν στα παιχνίδια νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία έφτασε μέχρι τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων στο περσινό Μουντιάλ του Κατάρ.

Κάπως έτσι και με επιτακτική την ανάγκη για αγωνιστική ανάκαμψη και με βλέψεις για κάποια διάκριση, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας του γερμανικού ποδοσφαίρου θέλουν να ντύσουν τον Κρόος, ξανά, στα «ασπρόμαυρα»!

Το εγχείρημα αυτό μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Οι άνθρωποι λοιπόν της ομοσπονδίας του γερμανικού ποδοσφαίρου «παλεύουν» να επαναφέρουν στην δράση τον Τόνι Κρόος ενόψει του Euro 2024, διοργάνωση την οποία μάλιστα θα φιλοξενήσει η ίδια η Γερμανία

Τι πιο ωραίο λοιπόν για τους Γερμανούς φιλάθλους να δουν την εθνική ομάδα της χώρας τους να αγωνίζεται σε γήπεδα της Γερμανίας και τον Τόνι Κρόος να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή των «πάντσερ»;

Η Γερμανία επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του Κρόος στην εθνική ομάδα, προκειμένου να δώσει λύσεις και να ανεβάσει ποιότητα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, που την εξέθεσε ανεπανόρθωτα στο τελευταίο Μουντιάλ.

Πώς βλέπει ο Κρόος την επιστροφή στην Εθνική Γερμανίας;

Σύμφωνα με το ισπανικό αθλητικό σάιτ, «Relevo» ο Τόνι Κρόος δείχνει να «βλέπει με καλό μάτι» μία ενδεχόμενη επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας.

Ωστόσο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο εν λόγω θέμα της επιστροφής ή όχι του Κρόος στην εθνική Γερμανίας, η οποία αν όντως υλοποιηθεί δεδομένα θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα του Νάγκελσμαν.