Οι δύο ομάδες που «κλειδώνουν» σήμερα τη θέση τους στο Euro 2024

Euro

i

©gettyimages

Οι δύο ομάδες που «κλειδώνουν» σήμερα τη θέση τους στο Euro 2024

Δημήτρης Χούπης 11:59 - 18.11.2023

Ελβετία και Ρουμανία με νίκες απέναντι στο Κόσοβο και το Ισραήλ αντίστοιχα, θα εξασφαλίσουν τη θέση τους για το Euro του 2024.

Τα προκριματικά του Euro 2024 πλησιάζουν προς το τέλους τους και ήδη 13 ομάδες έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης. Ισπανία, Αγγλία, Ουγγαρία, Αλβανία, Σλοβακία, Γαλλία, Δανία, Σκωτία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο και Πορτογαλία είναι οι δώδεκα ομάδες που θα βρεθούν στη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ θέση έχει εξασφαλίσει και η οικοδέσποινα Γερμανία

Σήμερα (18/11) λοιπόν άλλες δύο ομάδες μπορούν με νίκη να προκριθούν στα τελικά του Euro. Η Ελβετία αντιμετωπίζει το Κόσοβο εντός έδρας σε ένα παιχνίδι που αν το πάρει θα προκριθεί. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρουμανία, η οποία θα παίξει σε ουδέτερη έδρας κόντρα στο Ισραήλ (λόγω του πολέμου) για την πρόκρισή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Σε περίπτωση όμως που το Ισραήλ επικρατήσει της Ρουμανίας, τότε θα μειώσει στον έναν βαθμό και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση. 

Παράλληλα χαμός γίνεται και στον τέταρτο όμιλο. Εκεί η Τουρκία έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Euro, αλλά η «μάχη» για τη δεύτερη θέση έχει... φουντώσει για τα καλά. Ουαλία και Κροατία είναι οι δύο ομάδες που θα κάνουν την προσπάθειά τους για το τελευταίο εισιτήριο του ομίλου. 

Η βρετανική ομάδα σήμερα φιλοξενείται από την Αρμενία, ενώ λίγες ώρες μετά η Κροατία θα φιλοξενηθεί επίσης από τη Λετονία. Αμφότερες οι ομάδες ψάχνουν τη νίκη για τη δεύτερη θέση, για να δώσουν την τελευταία αγωνιστική τη «μάχη» τους για την πρόκριση. Στην οποία η Ουαλία θα αντιμετωπίσει την αδιάφορη Τουρκία, ενώ η Κροατία θα κοντραριστεί με την Αρμενία εντός έδρας.