Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς ξεκινάνε εναντίον του Γιόβετιτς στο βαλκανικό ντέρμπι - Εκτός αποστολής ο Γκατσίνοβιτς

Ζίβκοβιτς - Μλαντένοβιτς - Γιόβετιτς

Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς ξεκινάνε εναντίον του Γιόβετιτς στο βαλκανικό ντέρμπι - Εκτός αποστολής ο Γκατσίνοβιτς

Ορέστης Καδδάς 21:13 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:24 - 17.10.2023

Ο Ζίβκοβιτς και ο Μλαντένοβιτς ξεκινάνε στην αναμέτρηση της Σερβίας απέναντι στο Μαυροβούνιο, στου οποίου την αρχική ενδεκάδα βρίσκεται ο Γιόβετιτς.

Έντονο «ελληνικό» ενδιαφέρον υπάρχει στο «ντέρμπι» της Σερβίας με το Μαυροβούνιο στο Βελιγράδι για 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Για τους Σέρβους στην αρχική ενδεκάδα βρίσκεται ο Αντίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού, ενώ από την άλλη για τους Μαυροβούνιους ξεκινάει ο Στέφαν Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, που μάλιστα είναι και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Στον πάγκο για τη Σερβία βρίσκεται ένας ακόμα «Έλληνας», ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Αντίθετα εκτός αποστολής έχει μείνει ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, ο οποίος λέγεται ότι αποκόμισε πρόβλημα μετά το προηγούμενο παιχνίδι με την Ουγγαρία.

Ο αγώνας πέρα από τον χαρακτήρα του ντέρμπι λόγω της γειτνίασης των δύο χωρών, είναι και πολύ σημαντικός για την έκβαση του ομίλου. Οι γηπεδούχοι έχουν 10 βαθμούς και βρίσκονται στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την Ουγγαρία των 13 βαθμών. Με νίκη σήμερα θα βρίσκονται με το ενάμισι πόδι στα τελικά του Euro 2024 στη Γερμανία. Αντίθετα το Μαυροβούνιο έχει 8 βαθμούς και θέλει νίκη για να προσπεράσει τους γείτονες και να έχει και το πλεονέκτημα του έξτρα παιχνιδιού.

Η ενδεκάδα της Σερβίας: