«Αστακός» το «Γουέμπλεϊ» ενόψει Αγγλίας - Ιταλίας υπό τον φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης
i

©Photo by Alex Livesey - The FA/The FA via Getty Images/Ideal Images

«Αστακός» το «Γουέμπλεϊ» ενόψει Αγγλίας - Ιταλίας υπό τον φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης

Κώστας Τόπας 12:40 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 17.10.2023

Μέγιστος συναγερμός στο «Γουέμπλεϊ» ενόψει του αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας που για τα προκριματικά του Euro 2024, μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.

Μετά τη χθεσινή (16/10) επίθεση στις Βρυξέλλες, που σημειώθηκε λίγο πριν τον αγώνα μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας και που οδήγησε στη δολοφονία δύο Σουηδών οπαδών, υπάρχει έντονη ανησυχία στην Αγγλία σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης μεταξύ των «τριών λιονταριών» και της Ιταλίας.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (17/10), το «Γουέμπλεϊ» είναι «αστακός». Μάλιστα, η αστυνομία προετοιμάζει ένα σχέδιο για να διασφαλίσει ότι όλοι οι Άγγλοι και Ιταλοί φίλαθλοι μπορούν να φτάσουν στο γήπεδο ποδοσφαίρου με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν το πρωί της Τρίτης (17/10) ότι ο άνδρας που εντοπίστηκε στο Σάερμπεκ και πυροβολήθηκε στο στήθος κατά την επιχείρηση της αστυνομίας είναι ο 45χρονος Τυνήσιος, Λασουέντ Αμπντεσλάμ που το βράδυ της Δευτέρας (16/10) σκότωσε δύο άνδρες που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας στις Βρυξέλλες.