Μετά από 2,5 ώρες η αποχώρηση των Σουηδών από το γήπεδο, έπρεπε να βγάλουν τις φανέλες για να μην είναι στόχοι (vids)

Βέλγιο - Σουηδία

i

©Photo by Getty Images/Getty Images/Ideal Images

Μετά από 2,5 ώρες η αποχώρηση των Σουηδών από το γήπεδο, έπρεπε να βγάλουν τις φανέλες για να μην είναι στόχοι (vids)

Κώστας Τόπας 08:18 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 17.10.2023

Περίπου 2,5 ώρες χρειάστηκαν να περάσουν από την ένοπλη επίθεση στις Βρυξέλλες, προκειμένου οι Σουηδοί οπαδοί που ήταν στο γήπεδο για τον αγώνα κόντρα στο Βέλγιο να αποχωρήσουν, με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Ο προκριματικός αγώνας του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διεκόπη στο ημίχρονο, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Οι φίλαθλοι παρέμειναν εντός του γηπέδου για σχεδόν δυόμισι ώρες καθώς ο αγώνας διεξαγόταν περίπου πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας και περισσότεροι από 35.000 οπαδοί παρακολούθησαν τον αγώνα.

«Μετά από μια ύποπτη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση με τις δύο ομάδες και τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ότι ο προκριματικός αγώνας του UEFA EURO 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας έχει εγκαταλειφθεί», ανέφερε η UEFA σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Οι Σουηδοί δημοσιογράφοι είπαν ότι είχαν ενημερωθεί για την επίθεση λίγο πριν από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Οι παίκτες της Σουηδίας είπαν στην UEFA ότι δεν ήθελαν να παίξουν το δεύτερο ημίχρονο και οι Βέλγοι συμφώνησαν. Το σκορ έφτασε στο 1-1 όταν ήρθε η είδηση ​​της διακοπής και ζητήθηκε από τους οπαδούς της Σουηδίας να παραμείνουν στο γήπεδο. «Εξετάζονται διευθετήσεις για ασφαλή συνοδεία οπαδών από τον αγώνα Βελγίου-Σουηδίας έξω από το γήπεδο», ανέφεραν χαρακτηριστικά τοπικά Μέσα στο «X».

«Θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες στους οπαδούς στο γήπεδο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», ήταν οι οδηγίες προς τους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο.

Τα δύο θύματα φέρεται να φορούσαν φανέλες της Σουηδίας όταν πυροβολήθηκαν, σύμφωνα με σουηδικά Μέσα ενημέρωσης. «Αισθάνομαι εντελώς σοκαρισμένος», είπε μια Σουηδή φίλαθλος στην εφημερίδα Aftonbladet. «Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Όλοι βγάζουν τις φανέλες της Σουηδίας και βάζουν ουδέτερα ρούχα. Αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο».

Ο δολοφόνος των δυο οπαδών της εθνικής Σουηδίας κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, ενώ αναζητείται από τις αρχές. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος του Βελγίου χειροκρότησε και στάθηκε στο πλευρό των Σουηδών, σε μια αξιέπαινη πράξη από πλευράς του.