H Σουηδία αρνήθηκε να κατέβει στο δεύτερο ημίχρονο με το Βέλγιο μετά την δολοφονία δύο οπαδών της στις Βρυξέλλες - Συμφώνησαν και οι γηπεδούχοι

Βέλγιο - Σουηδία

i

© Photo by Alexander Hassenstein - UEFA/UEFA via Getty Images

H Σουηδία αρνήθηκε να κατέβει στο δεύτερο ημίχρονο με το Βέλγιο μετά την δολοφονία δύο οπαδών της στις Βρυξέλλες - Συμφώνησαν και οι γηπεδούχοι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:14 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 17.10.2023

Οι παίκτες της Σουηδίας, αλλά και του Βελγίου, αρνήθηκαν να κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα για τα προκριματικά, μετά την ένοπλη επίθεση τρομοκράτη που αποτέλεσμα είχε τον θάνατο δύο φιλάθλων.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας δύο φιλάθλων στις Βρυξέλλες, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από έναν άνδρα. Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, το βράδυ της Δευτέρας (16/10) ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης και σκότωσε δύο ανθρώπους, ενώ φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar».

Στο άκουσμα των γεγονότων το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Πιο αναλυτικά, το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης Βέλγιο - Σουηδία δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αρνήθηκαν να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο. 

Οι πυροβολισμοί φέρεται να σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ, δηλαδή περίπου μιάμιση ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει τις δολοφονίες στο Facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε. Επίσης, είπε ότι θέλει να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς.

Άγνωστο παραμένει, φυσικά, το τι θα συμβεί με τα υπόλοιπα 45 λεπτά του αγώνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η προτροπή από τα μεγάφωνα του γηπέδου ήταν να μη φύγει κανείς από τις κερκίδες για λόγους ασφαλείας.