Νίκησε στο Αζερμπαϊτζάν και «έκλεισε» εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας η Αυστρία

Αυστρία

i

©Printscreen

Νίκησε στο Αζερμπαϊτζάν και «έκλεισε» εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας η Αυστρία

Κώστας Τσιακλής 20:55 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 16.10.2023

Η Αυστρία επικράτησε με 0-1 του Αζερμπαϊτζάν και «κλείδωσε» την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024.

Η Αυστρία πέρασε νικηφόρα από το Αζερμπαϊτζάν με σκορ 0-1 και εξασφάλισε την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024. 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 18' για την Αυστρία. Ο Σλάγκερ πάσαρα στον Λάιμερ μέσα στην περιοχή, αυτός βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα όμως το ψιλοκρεμαστό πλασέ του έφυγε δίπλα από την εστία του Αζερμπαϊτζάν. Ο Σλάγκερ απείλησε με τη σειρά του στο 31' με σουτ εντός περιοχής, όμως ήταν άστοχος και η μπάλα έφυγε άουτ.

Το Αζερμπαϊτζάν έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνο στο 38' με το σουτ του Μαχμούντοφ που κατέληξε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 40' οι Αζέροι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ όμως η κεφαλιά του Σεϊντάεφ έφυγε έξω. Στο 48' η Αυστρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος είδε τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι ποδοσφαιριστή του Αζερμπαϊτζάν και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ ευστόχησε και πέτυχε το γκολ-πρόκρισης των Αυστριακών.

Η Αυστρία λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως ο Μαχανταλίγιεβ σταμάτησε την προσπάθεια του Μπαουμγκάρντνερ. Στο 58' ήταν η σειρά του Γκρίλιτς να απειλήσει τους Αζέρους όμως το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από την εστία. Η Αυστρία συνέχισε να μονοπωλεί στο παιχνίδι και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 75'. Αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Αζερμπαϊτζάν είχε την απάντησε σε φάουλ του Ζάμπιτσερ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στους Αυστριακούς. Τελικά οι γηπεδούχοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία στο 90+1'. Ο Μπαϊράμοφ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι από την εστία όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νεύρα και η Αυστρία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούργκσταλερ.

Οριστικά εκτός δρόμου Εθνικής η Τουρκία που... διέσυρε τη Λετονία και πέρασε στα τελικά του Euro, στο κόλπο η Ουαλία
EURO

23:43 - 15.10.2023

Οριστικά εκτός δρόμου Εθνικής η Τουρκία που... διέσυρε τη Λετονία και πέρασε στα τελικά του Euro, στο κόλπο η Ουαλία

Η Τουρκία έκανε... πάρτι κόντρα στη Λετονία και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται οριστικά στα τελικά του Euro 2024, μένοντας εκτός δρόμου της Εθνικής Ελλάδας. Την ίδια ώρα, στο παιχνίδι για πρόκριση βρίσκεται η Ουαλία.

Με τη νίκη της η Αυστρία έφτασε στους 16 βαθμούς και μαζί με το Βέλγιο προκρίθηκαν στο Euro 2024 από τον 6ο προκριματικό όμιλο.