«Ντόπες» του Μπουφόν στους Ιταλούς διεθνείς ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αγγλία (vid)

«Ντόπες» του Μπουφόν στους Ιταλούς διεθνείς ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αγγλία (vid)

Κώστας Τσιακλής 18:10 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 16.10.2023

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν «εμψύχωσε» τους Ιταλούς διεθνείς ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Η Ιταλία ετοιμάζεται για τον πολύ σημαντικό αγώνα με την Αγγλία και ένας από τους ανθρώπους που θα μπορούσε να «ντροπάρει» τους παίκτες είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, που είναι πλέον ο αρχηγού αποστολής της ομάδας.

Η ισοπαλία της Ιταλίας με τα Σκόπια τον περασμένο Σεπτέμβριο (1-1) έβαλε σε μπελάδες τη «Σκουάντρα Ατζούρα», η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024. Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την Τρίτη (17/10) εκτός έδρας την Αγγλία σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει αρκετά στον όμιλο. 

Μετά από πέντε ματς η Αγγλία είναι στην κορυφή με 13 βαθμούς ενώ η Ιταλία ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 10. Ισόβαθμη με τους Ιταλούς είναι η Ουκρανία, η οποία όμως μετράει ένα παιχνίδι περισσότερο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η σημασία του αγώνα είναι μεγάλη αφού μπορεί να φέρει την Ιταλία σε μειονεκτική θέση από τους Ουκρανούς που την ίδια ώρα θα παίξουν με τη Μάλτα. 

Βγήκε μπροστά ο Ντεσπόντοφ μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της Βουλγαρίας: «Τι θέλετε; Ίντριγκα στην εθνική ομάδα;»
EURO

17:10 - 16.10.2023

Βγήκε μπροστά ο Ντεσπόντοφ μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της Βουλγαρίας: «Τι θέλετε; Ίντριγκα στην εθνική ομάδα;»

Άνω - κάτω είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο της εθνικής Βουλγαρίας, η οποία συνεχίζει τον δρόμο προς την κατηφόρα. Για το αρνητικό σερί της ομάδας του μίλησε ο Κίριλ Ντεσμπόντοφ, ο οποίο βγήκε μπροστά και υπερασπίστηκε τους συμπαίκτες του.

Οι παίκτες καλούνται να πάνε στο «Γουέμπλεϊ» με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να «ντοπάρει» τους ποδοσφαιριστές είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο θρυλικός γκολκίπερ παρευρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας (αφού είναι αρχηγός αποστολής) και έδωσε το σύνθημα νίκης λέγοντας: «Για την μπλε φανέλα, είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Είμαστε η Ιταλία. Ποιοι είμαστε; Η Ιταλία».

Άλλωστε χαρακτηριστικό της Εθνικής Ιταλίας τα τελευταία χρόνια είναι το πάθος, το οποίο φαινόταν μόνο και μόνο από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν από την έναρξη των αγώνων. Ο Μπουφόν ήταν ένας από τους παίκτες-σύμβολα της χώρας αφού κατέγραψε συνολικά 176 συμμετοχές με την ομάδα των Ανδρών και κατέκτησε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.