Νεκρός ο δράστης του μακελειού στις Βρυξέλλες (vids)

Νεκρός ο δράστης του μακελειού στις Βρυξέλλες (vids)

Sportal newsroom 11:00 - 17.10.2023

Ο δράστης που σκότωσε δύο Σουηδούς φιλάθλους και σκόρπισε τρόμο στις Βρυξέλλες, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ.

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα RTBF, οι βελγικές αρχές επιβεβαίωσαν το πρωί της Τρίτης (17/10) ότι ο άνδρας που εντοπίστηκε στο Σάερμπεκ και πυροβολήθηκε στο στήθος κατά την επιχείρηση της αστυνομίας είναι ο 45χρονος Τυνήσιος, Λασουέντ Αμπντεσλάμ που το βράδυ της Δευτέρας (16/10) σκότωσε δύο άνδρες που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας στις Βρυξέλλες.

Η σύλληψη έγινε κοντά σε σπίτι που ερευνήθηκε στην περιοχή Σαερμπέκ στο οποίο φέρεται να ζούσε ο Αμπντεσλάμ. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Sudinfo ο 45χρονος δεν «απάντησε» στους πυροβολισμούς των αστυνομικών αλλά προσπάθησε να διαφύγει. Ο Ισλαμιστής δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή.

Ποιος είναι ο 45χρονος που σκότωσε δύο ανθρώπους στις Βρυξέλλες

Ο 45χρονος Τυνήσιος Λασουέντ Αμπντεσλάμ είχε ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο ανεπιτυχώς πολλές φορές. Έκτοτε έμενε εκεί παράνομα. Ήταν επίσης γνωστός στις αρχές επιβολής του νόμου για διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες. Είχε επίσης ριζοσπαστικοποιηθεί για κάποιο διάστημα. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ενώ κατά την επίθεση φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, ριζοσπαστικοποιήθηκε και μοιραζόταν την υποστήριξη του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο.

Ο 45χρονος Τυνήσιος ισχυρίζεται στο βίντεο ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ υπερηφανευόταν ότι σκότωσε κακοποιούς. Όπως είπε, πυροβόλησε δύο άτομα «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους» και να δείξει ότι «ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».