Πρόεδρος Σουηδικής Ομοσπονδίας: «Διακόψαμε το παιχνίδι από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια»

Φρέντρικ Ρίενφελντ

i

©Printscreen

Πρόεδρος Σουηδικής Ομοσπονδίας: «Διακόψαμε το παιχνίδι από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια»

Κώστας Τσιακλής 10:22 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 17.10.2023

Ο Πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, εξήγησε το λόγο για τον οποίο το παιχνίδι με το Βέλγιο είχε διακοπεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατική επίθεση και τη δολοφονία δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες. 

Οι παίκτες της Σουηδίας και του Βελγίου ενημερώθηκαν για το συμβάν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και επέλεξαν συνειδητά να μην αγωνιστούν στο δεύτερο μέρος. Ο Πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, παραχώρησε δηλώσεις και εξήγησε τον λόγο που λήφθηκε η απόφαση αυτή. Όπως ανέφερε ο ίδιος αυτό έγινε από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια!

«Είναι τρομερό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο οπαδοί μας που σκοτώθηκαν κοντά στο γήπεδο. Δεν ξέρουμε τι συνέβη, δεν ξέρουμε αν κατάφεραν να συλλάβουν τον δράστη. Τόσο η σουηδική όσο και η βελγική ομάδα πήραν την απόφαση να μην συνεχίσουν τον αγώνα και νομίζω ότι πρέπει να γίνει σεβαστό. Στα μισά του αγώνα οι παίκτες ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί, σε καταστάσεις όπως αυτή χρειάζονται πάντα λίγα λεπτά για να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση. Μιλήσαμε με τους παίκτες και πολύ γρήγορα πήραμε την απόφαση να μην παίξουμε. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Μια επιλογή που πήραμε από σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια».

Λίντελοφ: «Είναι τρομακτικό να κινδυνεύεις επειδή φοράς τα σουηδικά χρώματα»

Σε δηλώσεις για το θέμα είχε προχωρήσει και ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας, Βίκτορ Λίντελοφ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιέγραψε την κατάσταση που επικράτησε και παραδέχθηκε πως αυτός είχε πάρει την πρωτοβουλία να αποχωρήσουν.

«Ως αρχηγός, πήρα την πρωτοβουλία να φύγουμε. Μίλησα πρώτα με τους συμπαίκτες μου, μετά με τους Βέλγους και γρήγορα υπήρξε συναίνεση για να διακοπεί ο αγώνας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Σουηδοί είναι πλέον ασφαλείς. Είναι τρομακτικό να κινδυνεύεις επειδή φοράς τα σουηδικά χρώματα. Τι πρέπει να γίνει μετά; Το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί, πρέπει να παίξουμε ακόμα; Αισθάνομαι ασφαλής εδώ, πρέπει να πω ότι το γήπεδο ήταν το πιο ασφαλές μέρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνελήφθη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες κι εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:16 - 17.10.2023

Συνελήφθη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες κι εξουδετερώθηκε από την Αστυνομία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Βέλγιο, οι Αρχές συνέλαβαν τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες, ο οποίος άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο Σουηδούς και τραυμάτισε έναν ακόμη.

Από την άλλη ο προπονητής της Eθνικής Σουηδίας, Γιάν Άντερσον, είπε τα εξής: «Η οικογένειά μου ανησυχεί. Στην ανάπαυλα έμαθα αυτή την τρελή πληροφορία, αναρωτιέμαι πού πάει ο κόσμος. Τότε αποφασίσαμε να μην παίξουμε. Δεν έχει σημασία αν ο αγώνας θα γίνει αργότερα. Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι, υπάρχουν δάκρυα στα μάτια μας. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων. Η οικογένειά μου ανησυχεί».