Λίντελοφ: «Το γήπεδο ήταν το πιο ασφαλές μέρος - Ως αρχηγός πήρα την πρωτοβουλία να φύγουμε»

Βίκτορ Λίντελοφ

i

©Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Λίντελοφ: «Το γήπεδο ήταν το πιο ασφαλές μέρος - Ως αρχηγός πήρα την πρωτοβουλία να φύγουμε»

Κωνσταντίνος Ζήκος 09:05 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 17.10.2023

Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Σουηδίας, Βίκτορ Λίντελοφ, μίλησε για τα όσα δραματικά έζησε εκείνος και οι συμπαίκτες του μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες.

Το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας έχασε την υπόσταση του απλού ποδοσφαιρικού αγώνα. Και αυτό γιατί, δύο Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους, μετά από τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας(16/10). 

Το παιχνίδι διεκόπη στο ημίχρονο, με το σκορ στο ισόπαλο 1-1 και οι δύο ομάδες έμειναν στα αποδυτήρια μέχρι να επέλθει η ηρεμία. Για τα όσα δραματικά έζησαν οι Σουηδοί, μίλησε τόσο ο αρχηγός, Βίκτορ Λίντελοφ, όσο και ο προπονητής της ομάδας.

Όσα δήλωσε ο Λίντελοφ: «Ως αρχηγός, πήρα την πρωτοβουλία να φύγουμε. Μίλησα πρώτα με τους συμπαίκτες μου, μετά με τους Βέλγους και γρήγορα υπήρξε συναίνεση για να διακοπεί ο αγώνας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Σουηδοί είναι πλέον ασφαλείς. Είναι τρομακτικό να κινδυνεύεις επειδή φοράς τα σουηδικά χρώματα. Τι πρέπει να γίνει μετά; Το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί, πρέπει να παίξουμε ακόμα; Αισθάνομαι ασφαλής εδώ, πρέπει να πω ότι το γήπεδο ήταν το πιο ασφαλές μέρος».

Ο δράστης στόχευε Σουηδούς οπαδούς, ποιος είναι ο 45χρονος Τυνήσιος που σκόρπισε τρόμο στις Βρυξέλλες (vids)
EURO

08:44 - 17.10.2023

Ο δράστης στόχευε Σουηδούς οπαδούς, ποιος είναι ο 45χρονος Τυνήσιος που σκόρπισε τρόμο στις Βρυξέλλες (vids)

Ο 45χρονος Τυνήσιος δράστης είχε ξεκάθαρα ως στόχο να εντοπίσει και να σκοτώσει Σουηδούς οπαδούς. Οι αστυνομικές Αρχές του Βελγίου δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Για τα όσα δραματικά έζησε μίλησε και ο προπονητής της εθνικής Σουηδίας, Γιάν Άντερσον: «Η οικογένειά μου ανησυχεί. Στην ανάπαυλα έμαθα αυτή την τρελή πληροφορία, αναρωτιέμαι πού πάει ο κόσμος. Τότε αποφασίσαμε να μην παίξουμε. Δεν έχει σημασία αν ο αγώνας θα γίνει αργότερα. Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι, υπάρχουν δάκρυα στα μάτια μας. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων. Η οικογένειά μου ανησυχεί».