Ο Γιάνε Άντερσον απολογήθηκε για τη ρατσιστική επίθεση στον Μπόγιαν Τζόρτζιτς

Ξέσπασε ο τεχνικός της Σουηδίας Γιάνε Άντερσον

i

© Printscreen

Ο Γιάνε Άντερσον απολογήθηκε για τη ρατσιστική επίθεση στον Μπόγιαν Τζόρτζιτς

Ο τεχνικός της Εθνικής Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο Μπόγιαν Τζόρτζιτς, για την ρατσιστική επίθεση που του έκανε μετά την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σουηδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο προπονητής της Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον Μπόγιαν Τζόρτζιτς, για την ρατσιστική επίθεση που του έκανε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, μετά το ματς μεταξύ της Σουηδίας και του Αζερμπαϊτζάν. Συγκεκριμένα, η Σουηδία κέρδισε εύκολα με 5-0 το Αζερμπαϊτζάν για την προκριματική φάση του Euro 2024. Μετά τη λήξη του ματς, ξεκίνησε μία διαμάχη που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. 

Ο δημοσιογράφος και πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπόγιαν Τζόρτζιτς, ρώτησε τον ομοσπονδιακό προπονητή για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Γέσπερ Κάρλσον στα δύο τελευταία παιχνίδια, με αποτέλεσμα να έρθει η έκρηξη του 60χρονου κόουτς. «Ποιος δεν θα έπρεπε να παίζει τότε; Ο Ίσακ ή ο Γκιόκερες; Αν ήσουν προπονητής, ας έκανες ό,τι διάολο σου άρεσε. Δεν αντέχω άλλο αυτή τη γκρίνια! Μόλις κερδίσαμε 5-0 και κλαίγεστε!», δήλωσε αρχικά εκνευρισμένος ο Άντερσον.

«Δεν είμαι εδώ για να ακούω όλες αυτές τις βλακείες. Δεν έχω διάθεση να σας μιλήσω. Κάθομαι εδώ μετά από ένα 5-0 και πρέπει να σας δώσω εξηγήσεις;», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε πως ο προπονητής της Σουηδίας είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις, καθώς εκπροσωπεί δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, με αποτέλεσμα να έρθει η ρατσιστική επίθεση του Άντερσον, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Ποιον αντιπροσωπεύεις εσύ;» (εννοώντας τις σέρβικες ρίζες του δημοσιογράφου). 

Σάλος στη Σουηδία, ξέσπασε ο τεχνικός – «Αν ήσουν προπονητής ας έκανες ό,τι διάολο σου άρεσε»
EURO

09:56 - 28.03.2023

Σάλος στη Σουηδία, ξέσπασε ο τεχνικός – «Αν ήσουν προπονητής ας έκανες ό,τι διάολο σου άρεσε»

Ο τεχνικός της Εθνικής Σουηδίας Γιάνε Άντερσον εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι σε δημοσιογράφους μετά τη νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν με 5-0. «Δεν αντέχω άλλο τη γκρίνια, όλο κλαίγεστε».

Την επόμενη μέρα, ο τεχνικός των Σκανδιναβών τόνισε σε συνέντευξή του πως σιχαίνεται όλες τις μορφές ρατσισμού, ενώ επίσης απολογήθηκε στον Τζόρτζιτς για τη ρατσιστική επίθεση. Η διαμάχη έλαβε τέλος με την απάντηση του παρουσιαστή, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στέκομαι στις πεποιθήσεις και τις αξίες μου. Είμαι παθιασμένος με αυτές τις ερωτήσεις, οι οποίες βασίζονται στις δικές μου εμπειρίες από τότε που ήρθα στη Σουηδία το 1992. 

Θέλω να ενώσω και να χτίσω γέφυρες σε μια διαιρεμένη κοινωνία και προτιμώ να είμαι ξεκάθαρος και άβολος παρά ασαφής και άνετος. Εάν δεν καταλαβαίνετε τη σημασία αυτού που συνέβη στην εκπομπή μας, είναι ένα εγγενές δομικό πρόβλημα. Αν και ο Γιάνε λέει ότι δεν ήταν η πρόθεσή του, κατάλαβα ότι έγινε ζήτημα για την καταγωγή μου και με έκανε να πληγωθώ και να απογοητευθώ από τον προπονητή της εθνικής μου ομάδας. Μπορώ να τον συγχωρήσω αλλά να μην το ξεχάσω. Όλοι πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτό και θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου με ίσια την πλάτη».