Στα 41 του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει και ηγείται της Σουηδίας

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

©Getty Images

Στα 41 του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επιστρέφει και ηγείται της Σουηδίας

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:28 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, συμπεριλήφθηκε για άλλη μια φορά στην αποστολή της Εθνικής Σουηδίας, μετά την ανάρρωσή του από τον μακροχρόνιο τραυματισμό στο γόνατο.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πλέον στα 41 του χρόνια, κλήθηκε για ακόμα μια φορά στην αποστολή της Εθνικής Σουηδίας για τους επερχόμενους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Γιάνε Άντερσον, δήλωσε πως «Ο Ζλάταν κι εγώ κρατήσαμε επαφή σε όλη αυτή την περίοδο κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του. Τώρα νιώθει καλά που συνεισφέρει στον αγωνιστικό χώρο. Η προσωπικότητά του και η εμπειρία του μπορούν επίσης να συμβάλουν πολύ στην ομάδα. Είναι μοναδικός».

Ο Άντερσον τόνισε πάντως ότι δεν βλέπει τον Ίμπρα ως βασικό, αλλά ως μια έμπειρη αλλαγή που θαα μπορεί να προσφέρει όπως κάνει και τώρα στη Μίλαν.

Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε αποσυρθεί από την εθνική ομάδα στο τέλος του Euro 2016, αλλά επέστρεψε πέντε χρόνια αργότερα. Οι τραυματισμοί του στο γόνατο τον εμπόδισαν να είναι στους πρώτους προκριματικούς αγώνες για το Κατάρ 2022.

Η Σουηδία , βρίσκεται στον έκτο όμιλο όπου θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο στις 24 του μήνα στη Στοκχόλμη και τρεις μέρες αργότερα θα υποδεχθεί το Αζερμπαϊτζάν στο ίδιο γήπεδο .