Της... κάνναβης στο EURO: Οι Γερμανοί περιμένουν εκατομμύρια κόσμου και τη νομιμοποιούν

Της... κάνναβης στο EURO: Οι Γερμανοί περιμένουν εκατομμύρια κόσμου και τη νομιμοποιούν

Κώστας Τόπας 13:08 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 24.02.2024

Λίγους μήνες πριν την έναρξη του Euro στα γήπεδα της Γερμανίας, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να νομιμοποιήσει την κάνναβη.

Η Γερμανία φιλοξενεί τη 17η έκδοση του Euro μεταξύ 14 Ιουνίου και 14 Ιουλίου, με αγώνες να λαμβάνουν χώρα σε Βερολίνο, Μόναχο, Ντόρτμουντ, Στουτγάρδη, Γκελζενκίρχεν, Φρανκφούρτη και Αμβούργο μεταξύ άλλων. Αλλά λίγους μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, η κυβέρνηση της Γερμανίας πήρε την παρακάτω απόφαση.

Όπως αναφέρει το «BBC», οι βουλευτές στη Γερμανία ενέκριναν τον νόμο, που σημαίνει πλέον ότι το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους θα είναι νόμιμο την 1η Απριλίου. Η νομοθεσία που θεσπίστηκε επιτρέπει την κατοχή 25 γραμμαρίων κάνναβης στο κοινό για άτομα άνω των 18 ετών.

Στο ιδιωτικό, όμως, το όριο είναι 50g και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών. Ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ έχει πιέσει την αλλαγή σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μολυσμένη κάνναβη και να αφαιρέσει χρήματα από τις τσέπες των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Και την Παρασκευή (23/02), το κοινοβούλιο της χώρας είχε τον λόγο του και επιτεύχθηκε αποτέλεσμα 407 ψήφων έναντι 226, με τέσσερις αποχές.

Οι οπαδοί που ταξιδεύουν στη Γερμανία για το επερχόμενο τουρνουά του Euro μπορεί κάλλιστα να μπορούν να καπνίζουν ελεύθερα κάνναβη, αν και να το κάνουν κοντά σε σχολεία και αθλητικά γήπεδα θα εξακολουθεί να απαγορεύεται. Ο νόμος πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο και η κυβέρνηση θα προχωρήσει με μια εκστρατεία που θα τονίζει τον κίνδυνο της κάνναβης. Υπήρχαν αρχικά σχέδια για φαρμακεία και αδειοδοτημένα καταστήματα να πουλούν κάνναβη, αλλά αυτό έκτοτε καταργήθηκε.

Ντέκο: «Αν είχαμε τον Κριστιάνο σε πιο ώριμη ηλικία, θα είχαμε κερδίσει την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004»
EURO

10:22 - 24.02.2024

Ντέκο: «Αν είχαμε τον Κριστιάνο σε πιο ώριμη ηλικία, θα είχαμε κερδίσει την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004»

Ο Ντέκο κλήθηκε να μιλήσει για την πορεία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον χαμένο τελικό της Πορτογαλίας από την Ελλάδα στο Euro 2004.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε η πώληση κάνναβης θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί, αλλά οι συντηρητικοί της αντιπολίτευσης θα εξαλείψουν εντελώς τον νόμο εάν εκλεγούν στην εξουσία τον επόμενο χρόνο.