Ντέκο: «Αν είχαμε τον Κριστιάνο σε πιο ώριμη ηλικία, θα είχαμε κερδίσει την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004»

Κώστας Κατσουράνης & Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Intime

Ντέκο: «Αν είχαμε τον Κριστιάνο σε πιο ώριμη ηλικία, θα είχαμε κερδίσει την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004»

Κώστας Τόπας 10:22 - 24.02.2024

Ο Ντέκο κλήθηκε να μιλήσει για την πορεία του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον χαμένο τελικό της Πορτογαλίας από την Ελλάδα στο Euro 2004.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μια ικανότητα που μόνο αυτός και κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στον κόσμο δεν έχει, σύμφωνα με τον πρώην διεθνή συμπαίκτη και αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Ντέκο.

Ο Κριστιάνο ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 και ξέσπασε στο προσκήνιο όταν εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003, όπου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον περιποιήθηκε σε αστέρι. Στα 39 του και έχοντας πετύχει σχεδόν τα πάντα στο ποδόσφαιρο εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο, εξακολουθεί να είναι ενεργός και να σπάει αμέτρητα ρεκόρ φορώντας τη φανέλα της Αλ Νασρ στη Σαουδική Pro League.

Ο Ντέκο και ο Κριστιάνο έκαναν το ντεμπούτο τους για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας το 2003 και εμφανίστηκαν μαζί 57 φορές, μεταξύ των οποίων και στο Euro 2004 στο «σπίτι» τους, όπου έχασαν τον τελικό από την Ελλάδα. Ο επιθετικός μέσος έκανε σπουδαία καριέρα, αν και όχι τόσο λαμπερή όσο του Κριστιάνο και κρέμασε τα παπούτσια του το 2013. Σήμερα, είναι αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα και σε μια συνέντευξη στο «FourFourTwo», κατονόμασε ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τον συμπατριώτη του από άλλους.

«Απλώς να είσαι δίπλα σε κάποιον που ήταν προφανώς διαφορετικός, εντός και εκτός γηπέδου. Με εντυπωσίασε η ικανότητά του, η ταχύτητά του και ο τρόπος που έπαιζε. Το παιχνίδι του είχε μεγάλη ένταση. Κούραζε τον αντίπαλο – δεν άφησε τον αντίπαλο μπακ να πάρει ανάσα», είπε αρχικά ο Ντέκο και συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό ήταν κάτι που δεν είχα δει σε κανέναν παίκτη μέχρι εκείνο το σημείο. Πάντα είχε επίσης μεγάλες τεχνικές ικανότητες. Ήταν καταπληκτικό να τον παρακολουθώ», τόνισε ο άλλοτε αστέρας της Πόρτο για αναφερθεί στη συνέχεια στον χαμένο τελικό του Euro 2004.

«Αν είχαμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε πιο ώριμη ηλικία στον τελικό του Euro 2004, θα είχαμε κερδίσει τον τίτλο», κατέληξε ο Ντέκο για τον «CR7», ο οποίος συνεχίζει να σπάει ρεκόρ, ακόμη κι αν πλησιάζει τα 40. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται επίσης να είναι αρχηγός της Πορτογαλίας στο τουρνουά Euro 2024 στη Γερμανία αυτό το καλοκαίρι.