Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός προπονητής της Πόρτο Αρτούρ Ζόρζε

Αρτούρ Ζόρζε

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός προπονητής της Πόρτο Αρτούρ Ζόρζε

Δημήτρης Χούπης 18:06 - 22.02.2024

Ο θρυλικός προπονητής της Πόρτο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, «βυθίζοντας» το πορτογαλικό ποδόσφαιρο σε θλίψη.

Ο θρυλικός προπονητής της Πόρτο, Αρτούρ Ζόρζε, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, «βυθίζοντας» το πορτογαλικό ποδόσφαιρο σε θλίψη.

«Με βαθιά λύπη η οικογένεια του Αρτούρ Ζόρζε Μπράγκα ντε Μέλο Τεϊσέιρα ανακοινώνει τον θάνατό του σήμερα το πρωί στη Λισαβόνα μετά από μακρά ασθένεια. Πέθανε ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του», ανέφερε η οικογένειά του, σύμφωνα με τα πορτογαλικά Μέσα.

Ο παλαίμαχος διεθνής Πορτογάλος επιθετικός έχει αγωνιστεί και στις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας του, την Πόρτο και την Μπενφίκα, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της Κοΐμπρα και της Μπελενένσες, απ' όπου και αποσύρθηκε. Στη συνέχεια ακολούθησε την προπονητική καριέρα, όπου έγραψε ιστορία με την Πόρτο.

Με τους «δράκους» κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Πορτογαλίας, ένα Κύπελλο και τρία Σούπερ Καπ. Ενώ η μεγαλύτερή του επιτυχία με την Πόρτο ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (σημερινό Champions League) το 1987.

Λύγισε ο Μπέργκομι μιλώντας για τον χαμό του Μπρέμε
SERIE A

19:48 - 20.02.2024

Λύγισε ο Μπέργκομι μιλώντας για τον χαμό του Μπρέμε

Ο θάνατος του Αντρέας Μπρέμε σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στο γερμανικό ποδόσφαιρο, αλλά και στο παγκόσμιο. Ο πρώην συμπαίκτης του στην Ίντερ Τζουζέπε Μπέργκομι μάλιστα μιλώντας για εκείνον δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

Έχει κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, ένα κύπελλο Ρωσίας με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ένα πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Χιλάλ.

Μεταξύ άλλων έχει κάτσει τον πάγκο της Παρί FC, της Πορτιμονένσε, της Μπελενένσες, της Τενερίφη, της Φίτεσε. Ενώ από τις εθνικές ομάδες έχει υπάρχει προπονητής της Πορτογαλίας, της Ελβετίας και του Καμερούν.