Προκρίθηκε στο Euro 2024 η Δανία με τη νίκη επί της Σλοβενίας - Άνετη επικράτηση της Ιταλίας που θα παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική

Προκρίθηκε στο Euro 2024 η Δανία με τη νίκη επί της Σλοβενίας - Άνετη επικράτηση της Ιταλίας που θα παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική

Δημήτρης Χούπης 23:45 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 17.11.2023

Η Δανία επικράτησε της Σλοβενίας με 2-1 και πήρε την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, την ίδια ώρα που η Ιταλία πήρε άνετη νίκη με 5-2 και θα παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ουκρανία.

Η Ιταλία είχε εύκολο βράδυ απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία, της οποίας επικράτησε με 5-2  και την ίδια ώρα ανέβηκε στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου. Κάπως έτσι θα παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική, όπου θα έρθει αντιμέτωπη κόντρα στην Ουκρανία εκτός έδρας, σε έναν αγώνα που όποιος κερδίσει περνάει στα τελικά του Euro 2024

Το σκορ για τη «σκουάντρα ατζούρα» το άνοιξε ο Ματέο Νταρμιάν στο 17'. Στο 40' ο Ζορζίνιο, αλλά ένα λεπτό μετά ο Κιέζα με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0 για την Ιταλία. Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους όμως η ομάδα το Λουτσιάνο Σπαλέτι έκανε το 3-0 με τον Κιέζα, ο οποίος έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 

Στο 52ο λεπτό ο Ατανάσοφ μείωσε για τη Βόρεια Μακεδονία κάνοντας το 3-1, βάζοντας την ίδια ώρα την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 74' ο ίδιος έκανε το 3-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, αλλά στο 81' ο Ρασπαντόρι «κλείδωσε» τη νίκη για την Ιταλία. Ο Ελ Σαραουί στο 90+3' έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». 

 ΠΟΛΩΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ 1-1

Η Πολωνία έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά τελικά έφερε ισοπαλία 1-1 με την Τσεχία στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου. 

Στο πρώτο μέρος η Πολωνία ήταν καλύτερη στο παιχνίδι έχοντας τις ευκαιρίες και την κατοχή του αγώνα. Στο 38ο λεπτό μάλιστα ο Πιοτρόφσκι έκανε το 1-0 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Τσεχία ισοφάρισε με τον Τόμας Σούτζεκ. 

Στα τελικά του Euro η Αλβανία παρά την ισοπαλία - Έμεινε «ζωντανό» το Καζακστάν με τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο
EURO

20:57 - 17.11.2023

Στα τελικά του Euro η Αλβανία παρά την ισοπαλία - Έμεινε «ζωντανό» το Καζακστάν με τη νίκη επί του Σαν Μαρίνο

Η Αλβανία πήρε τον βαθμό κόντρα στη Μολδαβία (1-1) και παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Euro 2024. Το Καζακστάν λίγο νωρίτερα επικράτησε με 3-1 του Σαν Μαρίνο και παραμένει «ζωντανό» για την υπόθεση πρόκριση.

ΔΑΝΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ 2-1 

Η Δανία πήρε τη ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Σλοβενία, της οποίας επικράτησε με 2-1 και παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Σλοβενία θα παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική, όπου θα υποδεχτεί το Καζακστάν στην έδρα της. 

Στο πρώτο μέρος η Δανία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 26ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μάελε. Ωστόσο τέσσερα λεπτά μετά ο Γιάνζα έκανε το 1-1 κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Αρκετά νωρίς στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Ντιλέινι στο 54'. Οι Δανοί κράτησαν έτσι το προβάδισμα και πήραν τη νίκη - πρόκριση. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ