Η πιο... ρομαντική ιστορία: Το Σαν Μαρίνο έχασε αλλά σκόραρε για 3ο σερί ματς και το πανηγύρισε σαν νίκη (vid)

Σαν Μαρίνο

i

PrtScr

Η πιο... ρομαντική ιστορία: Το Σαν Μαρίνο έχασε αλλά σκόραρε για 3ο σερί ματς και το πανηγύρισε σαν νίκη (vid)

Κώστας Τόπας 10:27 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 21.11.2023

Το Σαν Μαρίνο, το οποίο η FIFA κατέταξε ως το έθνος με τη χειρότερη κατάταξη στον κόσμο, έγραψε ιστορία κόντρα στη Φινλανδία σκοράροντας για τρίτο σερί εντός ματς!

Ιστορικές στιγμές ζει το Σαν Μαρίνο, το οποίο έχει παίξει έως τώρα 206 διεθνείς αγώνες, χάνοντας όλους εκτός από 10. Στην πραγματικότητα έχει μόνο ένα παιχνίδι το 2004 κόντρα στο Λιχτενστάιν, με 1-0, σε φιλικό επίπεδο. 

Επιπλέον, το Σαν Μαρίνο έχει πετύχει μόλις 31 γκολ στα 37 χρόνια ύπαρξής του και δέχθηκε 834! Γι' αυτό όποτε βρίσκει δίχτυα στήνεται... πάρτι στον αγωνιστικό χώρο. 

Κόντρα στη Φινλανδία, Το Σαν Μαρίνο σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι με τα γκολ να φέρνουν όλη την ομάδα σε πανδαιμόνιο. Με τη Φινλανδία να προηγείται με 2-0, ο Φίλιπο Μπεράρντι ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ενώ ήταν απλώς ένα γκολ παρηγοριάς, οι παίκτες του Σαν Μαρίνο συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν μαζί με τον εξτρέμ, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του πάγκου, ο οποίος κάλπασε ενθουσιασμένος στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας. Αν και ήταν ασήμαντο για τη βαθμολογία τους, ήταν μια στιγμή χαράς που αντιπροσώπευε ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας για το έθνος.

Και η υπερηφάνεια της χώρας αποτυπώνεται καλύτερα από τη σειρά των tweets που στέλνει ο λογαριασμός θαυμαστών του Σαν Μαρίνο στο «X».

«ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ», έγραψε ο λογαριασμός αρχικά κι ακολούθησε: «ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ?????? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ»

Το σερί ξεκίνησε από το γκολ που σημείωσε στην ήττα με 2-1 από την Δανία τον Οκτώβριο, ενώ ακολούθησε το γκολ στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από το Καζακστάν, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια. 

«Χρυσοί» σκόρερ οι Αλεσάντρο Γκολινούτσι, Σιμόνε Φρανσιόζι και ΦΙλίπο Μπεράρντι οι οποίοι έγραψαν ιστορία για το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61,19 τ.χλμ. και 33.895 κατοίκους σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2023.