Γλίστρησε ο Μπακασέτας και αποκλείστηκε η Τράμπζονσπορ, πρόκριση στα πέναλτι για τη Γάνδη (vids)

Οι παίκτες της Βασιλείας

i

©Photo by Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images

Γλίστρησε ο Μπακασέτας και αποκλείστηκε η Τράμπζονσπορ, πρόκριση στα πέναλτι για τη Γάνδη (vids)

Sportal newsroom 23:59 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 07:54 - 24.02.2023

Η Βασιλεία με ανατροπή πήρε την πρόκριση επί της Τράμπζονσπορ στους «16» του Europa Conference League, το εισιτήριο για την επόμενη φάση το πήραν και οι Φιορεντίνα και Λεχ Ποζνάν.

Η Βασιλεία στον πρώτο αγώνα είχε χάσει 1-0 από την Τράμπζονσπορ, αλλά κατάφερε και έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας με 2-0 στη ρεβάνς και πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League

Η ελβετική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 13΄ με τον Αμντούνι και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Τουρκία, έφερε το συνολικό σκορ σε ισορροπία. Στο 27΄ ο Μπακασέτας έχασε πέναλτι για την Τράμπζονσπορ. Στο 76' ο Ζετσίρι έκανε το 2-0 για τους Ελβετούς και τους έδωσε προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

Η Φιορεντίνα στον πρώτο αγώνα κέρδισε 4-0 και σε συνδυασμό με το 3-2 του δεύτερου αγώνα πήρε την πρόκριση επί της Μπράγκα. Στη ρεβάνς η Μπράγκα άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Κάστρο και στο 34' ο Ντιαλό διπλασίασε τα τέρματα της πορτογαλικής ομάδας. Τρία λεπτά μετά όμως ο Μαντραγκόρα έκανε το 1-2 για την Φιορεντίνα. Στο 58' ο Σαπονάρα έκανε το 2-2, ενώ στο 84'  ο Λούκα Ρανιέρι έκανε το 3-2 για την ομάδα της Φλωρεντίας, σκορ που ήταν και το τελικό.

Η Λεχ Πόζναν πήρε την πρόκριση επί της Μπόντο Γκλιμτ, κερδίζοντας 1-0 και με το πρώτο ματς να έρχεται 0-0 η πολωνική ομάδα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ του αγώνα το έβαλε στο 63' ο Ισάκ.

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ της Γάνδης και της Καραμπάκ είχε λήξει 1-0 υπέρ των Αζέρων. Στην ρεβάνς η ομάδα του Βελγίου άνοιξε το σκορ στο 74' με τον Γκιφτ, ο οποίος έφερε το συνολικό σκορ στα ίσα. Έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Ο αγώνας τελικά οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η Γάνδη επικράτησε με 5-3 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.