«Πάρτι» της Σέριφ στο Βελιγράδι, σπουδαία πρόκριση και για την ΑΕΚ Λάρνακας

Ντνίπρο - ΑΕΚ Λάρνακας

i

©intime

«Πάρτι» της Σέριφ στο Βελιγράδι, σπουδαία πρόκριση και για την ΑΕΚ Λάρνακας

Sportal newsroom 21:48 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 23.02.2023

Η ΑΕΚ Λάρνακας πήρε μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa Conference League, η Σέριφ με ανατροπή στο Βελιγράδι κέρδισε 1-3 την Παρτιζάν και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

H AEK Λάρνακας προκρίθηκε στην φάση των «16» του Conference League, φέρνοντας ισοπαλία εκτός έδρας 0-0 απέναντι στην Ντνίπρο. Σε συνδυασμό με το υπέρ της 1-0 στον πρώτο αγώνα πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Σέριφ Τίρασπολ πήρε μεγάλη πρόκριση στην έδρα της Παρτιζάν, κερδίζοντας 1-3 στο Βελιγράδι. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα από την Μολδαβία είχε χάσει 1-0, αλλά με το 1-3 της ρεβάνς προκρίθηκε στους «16» του Europa Conference League. Η Παρτιζάν μπήκε μπροστά στο σκορ στο 13' με τον Μενίγκ, αλλά πριν το ημίχρονο η Σέριφ με τα γκολ των Μπαντόλο στο 22΄ με πέναλτι και του Ντιόπ στο 45+1 γύρισε το ματς. Στο 47' ο Ντιόπ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τρίτο για την ομάδα από την Μολδαβία και της έδωσε την πρόκριση.

Η Άντερλεχτ ηττήθηκε 1-0 στον πρώτο αγώνα από την Λουντογκόρετς, σκορ το οποίο ισοφάρισε  στο δεύτερο ματς, με το τελικό 2-1 υπέρ των Βέλγων στα 90 λεπτά να στέλνει την ρεβάνς στην παράταση. Η Άντερλεχτ άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Σλιμανί να κάνει ένα πλασέ, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ρουσό και μπήκε στα δίχτυα. Στο 68' ο Βερσάερεν έκανε το 2-0 και στο 71' ο Ιγκόρ Τιάγκο έκανε το 2-1 και πήγε τον αγώνα στην παράταση. Τελικά η ομάδα του Βελγίου πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, αφού κέρδισε με 3-0 την Λουντογκόρετς.

Η Λάτσιο στον πρώτο αγώνα είχε κερδίσει 1-0 στη Ρώμη και με το 0-0 της ρεβάνς με την Κλουζ στην Ρουμανία πήρε τη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.