Τα έξι ρεκόρ που έσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λίβερπουλ στους «16» του Champions League (vid)

Καρίμ Μπενζεμά

i

Καρίμ Μπενζεμά/ ©Photo By Soccrates Images/ Getty Images/ Ideal Images

Τα έξι ρεκόρ που έσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λίβερπουλ στους «16» του Champions League (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με επική ανατροπή επικράτησε της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με 5-2 και έκανε μεγάλο άλμα πρόκρισης στους «8» του Champions League. Η νίκη αυτή συνδυάστηκε με έξι ρεκόρ για τη «Βασίλισσα».

Ονειρεμένο βράδυ αυτό της 21ης Φεβρουαρίου για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι με επική ανατροπή μετέτρεψε το 2-0 σε 2-5 και έφυγε με ένα πολύ σπουδαίο «διπλό» από το «Άνφιλντ» και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «8» του Champions League

Η νίκη αυτή της «Βασίλισσας» κόντρα στη Λίβερπουλ συνδυάστηκε με έξι ρεκόρ στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ρεάλ και Νάπολι 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη φιλοξενούμενη ομάδα που σημείωσε πέντε γκολ μέσα στο «Άνφιλντ». Ήταν επίσης η δεύτερη φορά σε αυτή την φάση που οι Reds δέχτηκαν τουλάχιστον τέσσερα γκολ στο Champions League, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κόντρα στην Νάπολι στις 7 Σεπτεμβρίου 2022. 

Ο «μαέστρος» Μόντριτς είναι το «Α» και το «Ω» της Ρεάλ! (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

10:16 - 22.02.2023

Ο «μαέστρος» Μόντριτς είναι το «Α» και το «Ω» της Ρεάλ! (vids)

Ηγέτης, μαέστρος, μάγος. Τρεις λέξεις οι οποίες χαρακτηρίζουν απόλυτα τον Λούκα Μόντριτς, ειδικά μετά την νέα και καταπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε με την Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Μπενζεμά 

Ο Καρίμ Μπενζεμά βρήκε δύο φορές δίχτυα το βράδυ της Τρίτης (21/2) στο «Άνφιλντ» και έφθασε τα έξι γκολ με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Ο Γάλλος επιθετικός έχει τα περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή κόντρα στον αγγλικό σύλλογο. 

Βινίσιους 

Ο Βινίσιους Τζούνιορ με τα γκολ του έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός στα 22 του, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής μετά τον Γιόχαν Κρόιφ που σκόραρε τουλάχιστον δύο φορές ως φιλοξενούμενος σε ευρωπαϊκό αγώνα στο «Άνφιλντ».

Ο Μπενζεμά και ο Μέσι 

Ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε σε 18 συνεχόμενες σεζόν στο Champions League. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε τον Λιονέλ Μέσι. 

Η Ρεάλ, η ανατροπή και η νίκη με διαφορά τριών γκολ 

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 14'. Ωστόσο η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έκανε επική ανατροπή και πανηγύρισε την νίκη με 5-2. Η επικράτηση αυτή της «Βασίλισσας» της έδωσε μία ακόμη πρωτιά στα στατιστικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε έναν αγώνα Champions League με τρία γκολ μετά από τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Το ρεκόρ ισχύει τόσο για εντός όσο και εκτός έδρας αγώνες.

Βινίσιους και Ραούλ 

Ο Βινίσιους Τζούνιορ έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Άλισον το βράδυ της Τρίτης (21/2). Ο 22χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έγινε έτσι ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια του Champions League. Είναι το καλύτερο στην ιστορία των «μερένχες» μετά του Ραούλ. Ο Ισπανός επιθετικός το είχε πετύχει το 1999 όταν ήταν 22 ετών και 163 ημερών.