Νίκη πρωτιάς για τη Βιγιαρεάλ - Ανώδυνη ήττα με τα «δεύτερα» για τη Λίβερπουλ
i

©PrtScr

Νίκη πρωτιάς για τη Βιγιαρεάλ - Ανώδυνη ήττα με τα «δεύτερα» για τη Λίβερπουλ

Ιάσονας Τσίλης 21:56 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:28 - 14.12.2023

Η Βιγιαρεάλ επικράτησε 3-2 της Ρεν σε ένα παιχνίδι για... γερά νεύρα και πήρε με αυτό τον τρόπο την πρωτιά στον 6ο όμιλο του Europa League. Η Λίβερπουλ ηττήθηκε 2-1 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, στο οποίο ξεκούρασε πολλούς βασικούς.

Στην αναμέτρηση που έκρινε την κορυφή στον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Βιγιαρεάλ πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 στη Βρετάνη, κόντρα στη Ρεν.

Ρεν - Βιγιαρεάλ 2-3

Το «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε στο 36', με εύστοχο πέναλτι του Ζεράρ Μορένο. Ένα λεπτό αργότερα, η Ρεν απάντησε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Ασινιόν, ο οποίος κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, πήρε τη μπάλα και εκτέλεσε τον Πέπε Ρέινα για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Βιγιαρεάλ έψαξε το δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 63'. Ο Ακομάκ, έπειτα από μια εξαιρετική κούρσα, εκτέλεσε άψογα μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες έτρεχαν αδιάκοπα στο τελευταίο μισάωρο και ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν πολύ υψηλός. Οι Γάλλοι βρήκαν ξανά γκολ ισοφάρισης στο 79', με εξαιρετικό σουτ του Λούντοβικ Μπλακ, έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Η Βιγιαρεάλ... αντέγραψε τη Ρεν και σκόραρε στο επόμενο λεπτό, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος και πέτυχαν και τρίτο γκολ, το οποίο ακυρώθηκε, αφού υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Με αυτή τη νίκη, το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε την 1η θέση στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Λίβερπουλ 2-1

Ο Γιούργκεν Κλοπ προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, ενόψει της μεγάλης μάχης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ ηττήθηκε 2-1 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, αφού οι «ρεντς» είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 33' με τον Αμούρα να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Κέλεχερ.

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Κουάνσα, έπειτα από κόρνερ, με τον αμυντικό των «κόκκινων» να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Πικρός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό - Η τελική βαθμολογία στον όμιλο του «τριφυλλιού»
EUROPA LEAGUE

21:53 - 14.12.2023

Πικρός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό - Η τελική βαθμολογία στον όμιλο του «τριφυλλιού»

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο και τερμάτισε στην τελευταία θέση του έκτου ομίλου του Europa League. Οι πράσινοι έμειναν εκτός και οι Ισραηλινοί συνεχίζουν στα playoffs του Europa Conference League.

Το τελικό 2-1 για την Ουνιόν, διαμόρφωσε ο Πουέρτας, τρία λεπτά αργότερα με ένα φανταστικό τελείωμα. Η Βέλγικη ομάδα θα συνεχίσει στα playoff του Conference League.