Ισοπέδωσε ξανά τη Σπάρτα Πράγας η Λίβερπουλ, στα προημιτελικά και Λεβερκούζεν με μεγάλη ανατροπή!

Ισοπέδωσε ξανά τη Σπάρτα Πράγας η Λίβερπουλ, στα προημιτελικά και Λεβερκούζεν με μεγάλη ανατροπή!

Στέλιος Βαρδάκης 23:59 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:49 - 15.03.2024

Η Λίβερπουλ έστησε... πάρτι στο «Άνφιλντ» με καλεσμένη τη Σπάρτα Πράγας, την οποία διέλυσε 6-1 μετά και από το 5-1 του πρώτου ματς και πέρασε στους «8» του Europa League. Εκεί πέρασε και η Λεβερκούζεν με επική ανατροπή κόντρα στην Καραμπάγκ (3-2), αλλά και οι Ρόμα και Αταλάντα.

Ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες αναμετρήσεις για τους «16» του Europa League! Η Λίβερπουλ με μία ακόμα εμφατική νίκη επί της Σπάρτα Πράγας (6-1) πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, η Λεβερκούζεν έκανε την ανατροπή κόντρα στη μαχητική Καραμπάγκ (3-2) και προκρίθηκε επίσης, ενώ στους «8» πέρασε και η Αταλάντα που νίκησε 2-1 τη Σπόρτινγκ, αλλά και η Ρόμα, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από την Μπράιτον, αλλά είχε κερδίσει με 4-0 στο πρώτο ματς.

Λίβερπουλ - Σπάρτα Πράγας 6-1

Παρότι είχε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία, που είχε επικρρατήσει με 5-1, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θέλησε να δώσει άλλη μία ποδοσφαιρική παράσταση, αυτή τη φορά μπροστά στον κόσμο της και το έκανε. Μόλις στο πρώτο τέταρτο βρέθηκε να νικά με 4-0 χάρη στα γκολ των Νούνιες (7'), Κλαρκ (8'), Σαλάχ (10') και Χάκπο (14'), ενώ στο 42' ο Μπριμάντσεβιτς μείωσε σε 4-1.

Στην επανάληψη οι «ρεντς» είχαν ρίξει ταχύτητα, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε από το να πετύχουν ακόμα δύο γκολ με τους Σόμποσλαϊ (48') και Χάκπο (55') για το τελικό 6-1.

Λεβερκούζεν - Καραμπάγκ 3-2

Οι Αζέροι κόντρα στα προγνωστικά έβαλαν πολύ δύσκολα στη Λεβερκούζεν όπως και στο πρώτο ματς, όμως η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρήκε τον τρόπο, έφτασε στην ολική ανατροπή, παρότι βρέθηκε να χάνει 2-0 και εξασφάλισε την παρουσία της στους «8».

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Ζουμπίρ στο 58' και παρότι στο 62' έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Καφαρκουλίεφ βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο 67΄με τον Ζουνίνιο. Όμως οι «ασπιρίνες» μείωσαν με τον Φριμπόνγκ (72') και με δύο γκολ του Σικ στις καθυστερήσεις (90+3', 90+7') πήραν τη νίκη με 3-2.

Αταλάντα - Σπόρτινγκ 2-1

Οι Πορτογάλοι αιφνιδίασαν τους «μπεργκαμάσκι» παίρνοντας το προβάδισμα με τον Γκονσάλβες (33'), αλλά στην επανάληψη οι τελευταίοι έφτασαν στην ανατροπή και με νίκη 2-1 πήραν την πρόκριση.

Μπράιτον - Ρόμα 1-0

Οι «γλάροι» πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ, αλλά μικρή σημασία είχε, αφού αυτή που χαμογέλασε ήταν η Ρόμα, η οποία πήρε την πρόκριση λόγω του υπέρ της 4-0 στο πρώτο ματς.