«Λύγισε» στο τέλος την Μπάτσκα Τόπολα και προκρίθηκε η Γουέστ Χαμ - Πρόκριση και για τη Ρεν με «διπλό» κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα

Γκουιρί

i

©glomex

«Λύγισε» στο τέλος την Μπάτσκα Τόπολα και προκρίθηκε η Γουέστ Χαμ - Πρόκριση και για τη Ρεν με «διπλό» κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα

Κώστας Τσιακλής 21:44 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 30.11.2023

Η Γουέστ Χαμ δυσκολεύτηκε όμως επικράτησε τελικά της Μπάτσκα Τόπολα με 0-1 και εξασφάλισε την πρόκριση. Στην επόμενη φάση και η Ρεν που νίκησε με 0-3 τη Μακάμπι Χάιφα.

Η δράση στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League ξεκίνησε με τους αγώνες των 19:45. Στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Γουέστ Χαμ επικράτησε στο τέλος της Μπάτσκα Τόπολα με 0-1, σε ένα ματς που «κλείδωσε» την πρόκριση των Άγγλων στην επόμενη φάση. Από την άλλη οι Σέρβοι θα παίξουν τελικό με τον Ολυμπιακό για τη θέση που οδηγεί στο Conference League. 

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Μπάτσκα Τόπολα στο 9'. Ο Μιλοβάνοβιτς έκανε το σουτ όμως ο Λούκας Φαμπιάνσκι απέκρουσε. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις αφού η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τη Γουέστ Χαμ στο 34'. Ο Μπενράχμα πλάσαρε μέσα από την περιοχή όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Τα «σφυριά» απείλησαν και στο 45+2' με την εκτέλεση φάουλ του Σούτσεκ που έφυγε λίγο έξω. Η Τόπολα έγινε επικίνδυνη ξανά στο 62' με τον Μιλοβάνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει και πάλι τον Φαμπιάνσκι. Η λύτρωση για τη Γουέστ Χαμ ήρθε στο 89' με τον Τόμας Σούτσεκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Άνετη νίκη για τη Ρεν κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα

Την ίδια ώρα στον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Ρεν επικράτησε με 0-3 της Μακάμπι Χάιφα και εξασφάλισε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Europa League και μετά τη φάση των ομίλων. Το «τριφύλλι» κρατά το προβάδισμα των τριών βαθμών για τη θέση του Conference League και θα διεκδικήσει στο Βιγιαρεάλ το αποτέλεσμα που θα του δώσει δικαίωμα να διεκδικήσει και τη δεύτερη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μακάμπι και Βιγιαρεάλ έχουν ματς λιγότερο.

Η Ρεν άνοιξε το σκορ στο 29' με το σουτ του Τεριέ. Στο 47' ο Γκουιρί εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Μακάμπι και έκανε το 0-2 απλοποιώντας τα δεδομένα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Ρίντερ με ωραία εκτέλεση φάουλ.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η ισοπαλία με σκορ 1-1 της Αταλάντα με τη Σπόρτινγκ. Το αποτέλεσμα αυτό «κλείδωσε» την πρωτιά των Ιταλών και την πρόκριση των Πορτογάλων στα μπαράζ του Europa League. Επίσης σπουδαία νίκη πέτυχε η Σπάρτα Πράγας κόντρα στην Μπέτις και μένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Νύχτα τρόμου για τον Ολυμπιακό στο «Europa-Park Stadion» και συντριβή 5-0 από τη Φράιμπουργκ
EUROPA LEAGUE

21:34 - 30.11.2023

Νύχτα τρόμου για τον Ολυμπιακό στο «Europa-Park Stadion» και συντριβή 5-0 από τη Φράιμπουργκ

Σε... χριστουγεννιάτικη διάθεση ήταν ο Ολυμπιακός στο Φράιμπουργκ, εκεί όπου χάρισε ουκ ολίγα «δώρα» στους Γερμανούς, προσφέροντας τους την άνετη νίκη με 5-0. Οι Πειραιώτες επανέλαβαν τα λάθη του αγώνα της πρεμιέρας του Europa League και αυτή τη φορά οι παίκτες του Στράιχ ήταν ακόμα πιο σκληροί, απ' ότι στην Ελλάδα...

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 19:45: 

Μπάτσκα Τόπολα 0-1 Γουέστ Χαμ
Φράιμπουργκ 5-0 Ολυμπιακός
ΑΕΚ 0-1 Μπράιτον
Σπάρτα Πράγας 1-0 Ρεάλ Μπέτις
Αταλάντα 1-1 Σπόρτινγκ
Στουρμ Γκρατς 0-1 Ράκοφ
Μακάμπι Χάιφα 0-3 Ρεν

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη