Νίκη για τη Βιγιαρεάλ επί της Ρεν - Συνεχίζουν απόλυτες Λίβερπουλ, Ρόμα και Λεβερκούζεν
i

©glomex

Νίκη για τη Βιγιαρεάλ επί της Ρεν - Συνεχίζουν απόλυτες Λίβερπουλ, Ρόμα και Λεβερκούζεν

Κώστας Τσιακλής 23:58 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 06.10.2023

Η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 1-0 της Ρεν και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Συνεχίζουν απόλυτες Λίβερπουλ, Ρόμα και Λεβερκούζεν.

Με τους αγώνες των 22:00 ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στο άλλο ματς του ομίλου του Παναθηναϊκού η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 1-0 της Ρεν και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη. Συνεχίζουν απόλυτες Λίβερπουλ, Ρόμα και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο παιχνίδι που έγινε στο «Θεράμικα» λοιπόν η Βιγιαρεάλ επικράτησε δύσκολα της Ρεν με 1-0 και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στον όμιλο. Οι Γάλλοι είχαν περισσότερες τελικές προσπάθειες ωστόσο το γκολ ήρθε για τους Ισπανούς στο 36' με το φοβερό σουτ του Αλεξάντερ Σέρλοθ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 90' όμως ο Τεριέ αστόχησε σε πέναλτι!

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς. Βιγιαρεάλ και Ρεν ακολουθούν με τρεις βαθμούς ενώ η Μακάμπι Χάιφα είναι στην τελευταία θέση με έναν βαθμό.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι νίκες των Λίβερπουλ, Ρόμα και Μπάγερ Λεβερκούζεν, οι οποίες συνεχίζουν απόλυτες στον όμιλο τους. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 2-0 της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ χάρη σε τέρματα των Ράιαν Χράβενμπερχ και Ντιόγκο Ζότα.

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο πρόσφερε θέαμα στους οπαδούς της και συνέτριψε με 4-0 τη Σερβέτ. Δύο γκολ πέτυχε ο Αντρέα Μπελότι ενώ από ένα σημείωσαν οι Ρομέλου Λουκάκου και Λορένζο Πελεγκρίνι. Από την άλλη η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο έκανε και αυτή το 2/2, περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Μόλντε με σκορ 1-2.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν νωρίς με 0-2 με τα γκολ των Τζέρεμι Φρίμπονγκ (14') και Νέιθαν Τέλα (18'). Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Εμίλ Μπρέιβικ στο 89'. 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων που ξεκίνησαν στις 22:00: 

5ος Όμιλος: Λίβερπουλ 2-0 Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

5ος Όμιλος: Τουλούζ 1-0 ΛΑΣΚ

6ος Όμιλος: Μακάμπι Χάιφα 0-0 Παναθηναϊκός

6ος Όμιλος: Βιγιαρεάλ 1-0 Ρεν

7ος Όμιλος: Ρόμα 4-0 Σερβέτ

7ος Όμιλος: Σλάβια Πράγας 6-0 Σέριφ

«Διπλό» πρωτιάς για τη Γουέστ Χαμ - «Τρελή» μοιρασιά για Μαρσέιγ και Μπράιτον
EUROPA LEAGUE

21:42 - 05.10.2023

«Διπλό» πρωτιάς για τη Γουέστ Χαμ - «Τρελή» μοιρασιά για Μαρσέιγ και Μπράιτον

Η Γουέστ Χαμ πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» επί της Φράιμπουργκ με 2-1, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Την ίδια ώρα σε ένα «τρελό» ματς Μαρσέιγ και Μπράιτον ήρθαν ισόπαλες (2-2). Παράλληλα ο Άρης Λεμεσού πανηγύρισε μία ιστορική νίκη στο «Αλφαμέγα» κόντρα στη Ρέιντζερς με 2-1.

8ος Όμιλος; Χάκεν 0-1 Καραμπάγκ

8ος Όμιλος: Μόλντε 1-2 Μπάγερ Λεβερκούζεν