Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Europa League

O Ομπαμεγιάνγκ

i

© Intime

Ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Europa League

Γιάννης Λιβανός 12:18 - 08.03.2024

Ξεχωριστή ήταν η χθεσινή (07/03) βραδιά για τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ...

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (07/03) απέναντι στην Βιγιαρεάλ, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA/Europa League.

Η Μαρσέιγ πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη κόντρα στον πρώην προπονητή της Μαρθελίνο, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει του δεύτερου μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του Europa League.

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μάλιστα πέτυχε δύο τέρματα στον χθεσινό (07/03) αγώνα της ομάδας σκοράροντας για το 3-0 και το 4-0 αντίστοιχα και κατόρθωσε με τα γκολ αυτά να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA/Europa League, με 33 γκολ. Επίσης ο Γκαμπονέζος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και τη φετινή σεζόν έχοντας εννέα τέρματα σε επτά συμμετοχές.

Ο Ομπαμεγιάνγκ με αυτά τα δύο γκολ ξεπέρασε τον Χένρικ Λάρσον που είχε πετύχει 31. Αυτά τα 33 γκολ μάλιστα ο Γκαμπονέζος επιθετικός τα έχει πετύχει με τέσσερις διαφορετικές ομάδες: Άρσεναλ (14), Μπαρτσελόνα (2), Ντόρντμουντ (8) και Μαρσέιγ (9).

Φέτος μάλιστα ο Ομπαμεγιάνγκ διάγει μία εξαιρετική σεζόν, έχοντας σκοράρει 21 γκολ και δίνοντας οκτώ ασίστ σε 36 συμμετοχές.