Οι υπόψηφιοι αντικαταστάτες του Τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ - Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει πρόταση στην αγγλική ομάδα για τον Γκρινγουντ

Έρικ Τεν Χαχ

i

© PrtScr

Οι υπόψηφιοι αντικαταστάτες του Τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ - Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει πρόταση στην αγγλική ομάδα για τον Γκρινγουντ

Γιάννης Λιβανός 11:47 - 08.03.2024

«Καζάνι που βράζει» είναι τον τελευταίο καιρό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την καρέκλα του Τεν Χαχ να...τρίζει πλέον για τα καλά. Την ίδια ώρα ο Γκρίνγουντ που δεν υπολογίζεται από την αγγλική ομάδα, γι' αυτό και έχει δοθεί δανεικός φέτος στη Χετάφε, αναμένεται να φέρει πρόταση, που ίσως να προέρχεται ακόμη και από την Μπαρτσελόνα...

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερικ Τεν Χαχ, δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνει στο «Ολντ Τράφορντ» και τη νέα σεζόν, καθώς οι άνθρωποι του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος της αγγλικής ομάδας δεν φαίνονται να είναι ικανοποιημένοι από τον Ολλανδό.

Ο 54χρονος τεχνικός προσλήφθηκε το 2022 από τη Γιουνάιτεντ και την οδήγησε στην τρίτη θέση της Premier League καθώς και στον τίτλο του League Cup στην πρώτη του σεζόν. Ωστόσο τα πράγματα φέτος είναι πολύ διαφορετικά για εκείνον και ήδη έχουν δημιουργηθεί σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από την αγγλική ομάδα το καλοκαίρι.

Αν απολυθεί λοιπόν ο Τεν Χαχ, τότε η Γιουνάιτεντ έχει έτοιμη ήδη μία λίστα με υποψήφιους αντικαταστάτες για τον πάγκο της. Προτεραιότητα της φαίνεται πως αποτελεί η περίπτωση του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην Μπράιτον. Πάντως για να αποδεσμεύσει η διοίκηση των «γλάρων» τον Ιταλό τεχνικό ζητά 15 εκατ. ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για οποιαδήποτε ομάδα.

Αν δεν προχωρήσει βέβαια η υπόθεση του Ντε Τσέρμπι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σκοπεύει να μείνει με «σταυρωμένα χέρια». Ο αγγλικός σύλλογος δείχνει πως έχει και εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που ο κόουτς της Μπράιτον αρνηθεί ή καταλήξει αλλού.

Συγκεκριμένα οι «κόκκινοι διάβολοι» φαίνεται πως έχουν στα «ραντάρ» τους τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τον Δανό κόουτς της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, αλλά και τον Ιταλό Τιάγκο Μότα, που έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο στην Μπολόνια στη φετινή Serie A.

Μένει να ξεκαθαρίσει πρώτα τι μέλλει γενέσθαι με τον Τεν Χαχ το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα όλες οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν για την επόμενη μέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για Γκρίνγουντ

Παράλληλα έχει αναπτυχθεί μία φημολογία πως η Μπαρτσελόνα αναμένεται να «χτυπήσει την πόρτα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Μέισον Γκρίνγουντ, ο οποίος πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Χετάφε, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής 26 εμφανίσεις και οκτώ γκολ.

Ο 23χρονος Άγγλος επιθετικός δέχθηκε να «μετακομίσει» το περασμένο καλοκαίρι στη Χετάφε προκειμένου να αφήσει πίσω του την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού της πρώην συντρόφου του (για την οποία εντέλει δικαιώθηκε δικαστικά).

Με τις εμφανίσεις του λοιπόν ο 22χρονος Άγγλος κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσεγγίσουν τη Γιουνάιτεντ για να τον κάνουν δικό τους το ερχόμενο καλοκαίρι.