Νίκησε αλλά αποκλείστηκε η Λίβερπουλ - Στα ημιτελικά μέσω των πέναλτι η Μαρσέιγ, προκρίσεις για Ρόμα και Λεβερκούζεν

Νίκησε αλλά αποκλείστηκε η Λίβερπουλ - Στα ημιτελικά μέσω των πέναλτι η Μαρσέιγ, προκρίσεις για Ρόμα και Λεβερκούζεν

Δημήτρης Χούπης 01:12 - 19.04.2024

Η Λίβερπουλ μπορεί να πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Αταλάντα, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα (0-3) στο πρώτο ματς γνώρισε τον αποκλεισμό. Την ίδια ώρα πρόκριση πήρε η Ρόμα που επικράτησε με 2-1 της Μίλαν, ενώ η Μαρσέιγ μέσω των πέναλτι (4-2, 1-0 κ.δ.) πέρασε στους «4».

Η Αταλάντα έγραψε ιστορία και «πέταξε» εκτός Europa League τη Λίβερπουλ. Η ομάδα από το Μπέργκαμο μπορεί να ηττήθηκε με 0-1, αλλά με το 3-0 στο πρώτο παιχνίδι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Στο πρώτο μέρος οι «κόκκινοι» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν το πρώτο γκολ στο 5ο μόλις λεπτό. Ο Άρνολντ κέρδισε πέναλτι, ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είχαν τις στιγμές τους για ένα δεύτερο γκολ, με μεγαλύτερη αυτή του Σαλάχ. Ο οποίος είδε τον τερματοφύλακα της Αταλάντα εκτός εστίας, έκανε μία λόμπα αλλά έστειλε την μπάλα εκτός.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε την μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν απειλούσε την εστία της Αταλάντα. Της οποίας η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική. Η ομάδα από το Μπέργκαμο είχε μια καλή στιγμή με τον Σκαμάκα ο οποίος έκανε ένα σουτ από ευνοϊκό σημείο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ρόμα - Μίλαν

Η Ρόμα θα βρεθεί για δεύτερη σερί φορά βρίσκεται στους «4» του Europa League. Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν και στο δεύτερο ματς της Μίλαν, αυτή τη φορά με 2-1 και θα συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Ρώμης σκόραρε στην πρώτη της καλή ευκαιρία, με τον Μαντσίνι ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Πελεγκρίνι και έκανε σε κενή εστία το 1-0. Δέκα λεπτά μετά ο Ντιμπάλα έκανε δύο τα τέρματα των «τζιαλορόσι» με τον Ντιμπάλα, ο οποίος μετά από ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ρόμα μάλιστα έμεινε με δέκα, λόγω της αποβολής του Τζελίκ στο 31ο λεπτό.

Στο δεύτερο μπορεί η ομάδα της Ρώμης μπορεί να έπαιζε με δέκα, αλλά ήταν εκείνη που απειλούσε πιο πολύ. Ο Σπινατσόλα στο 58' έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Μενιάν μπλόκαρε και ο Έιμπραχαμ στο 65ο λεπτό έστειλε την μπάλα με σουτ αρκετά άουτ. Όμως το γκολ το βρήκε η Μίλαν στο 86' με τον Γκάμπια, ο οποίος μετά από σέντρα του Λεάο έκανε με κεφαλιά το 2-1.

Γουέστ Χαμ - Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν βρίσκεται στον ημιτελικό του Europa League. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Γουέστ Χαμ και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-0 του πρώτου ματς πήρε το εισιτήριο για τους «4».

Ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ στο 13ο για την ομάδα του Λονδίνου, αλλά ο Φρίμπονγκ στο 89' έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των «σφυριών».

Μαρσέιγ - Μπενφίκα

Η Μαρσέιγ επικράτησε με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι της Μπενφίκα (1-0 κ.δ.) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα το έβαλε ο Μουμπανγκά στο 79ο λεπτό.