Πήρε το... θρίλερ με τη Λιλ στα πέναλτι η Άστον Βίλα και περιμένει Ολυμπιακό η Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά!

Πήρε το... θρίλερ με τη Λιλ στα πέναλτι η Άστον Βίλα και περιμένει Ολυμπιακό η Φενέρμπαχτσε στα ημιτελικά!

Sportal newsroom 22:38 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 18.04.2024

Μετά από μία φοβερή «μάχη» με τη Λιλ, η οποία κατάφερε να νικήσει με 2-1 στην κανονική διάρκεια και να στείλει το ματς στην παράταση και μετέπειτα στα πέναλτι, η Άστον Βίλα πήρε την πρόκριση στη... ρωσική ρουλέτα, επικρατώντας με 4-3.

Αγχώθηκε και με το παραπάνω η Άστον Βίλα, όμως έφυγε με το χαμόγελο στα χείλη από τη Γαλλία! Οι «χωριάτες» βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από την αξιόμαχη Λιλ και ήταν έτοιμοι να αποχαιρετίσουν τον θεσμό, όμως με γκολ του Κας (87') έστειλαν το ματς στην παράταση και μετέπειτα στα πέναλτι, εκεί όπου επικράτησαν με 4-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Conference League. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, ψάχνοντας να βρουν γρήγορα το γκολ που θα έφερνε το συνολικό σκορ του ζευγαριού στα ίσια. Και τα κατάφεραν, αφού στο 15ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκούντμουντσον βρήκε τον Γιαζίτσι και ο Τούρκος επιθετικός με ένα ωραίο σουτ έκανε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης οι «λιλουά» έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης, με τον Χάραλντσον να μην σκοράρει από πολύ πλεονεκτική θέση. Έπειτα από δέκα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν το σουτ του Κας πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Οι Γάλλοι, οι οποίοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, τελικά κατάφεραν να βρουν και δεύτερο γκολ. Στο 68' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάραλντσον ο Αντρέ πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0. Ωστόσο, λίγο πριν το φινάλε, οι «χωριάτες» έκοψαν τη χαρά των γηπεδούχων, που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μία ιστορική πρόκριση. Στο 87' μετά από λάθος του Σεβαλιέ, που του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια, ο Κας έκανε ένα σουτ στην κίνηση και διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Εκεί η αγγλική ομάδα ήταν καλύτερη και στο 100' έχασε μία τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Σεβελιέ να λέει όχι αρχικά σε σουτ του Μπέιλι, ενώ μετέπειτα απέκρουσε εντυπωσιακά και την κεφαλιά του Ντόουγκλας Λουίζ. Στο 120' είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Ντουράν, αλλά δεν αξιοποιήθηκε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, για τη Λιλ ήταν μοιραίοι οι Μπενταλέμπ και Αντρέ και μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μαρτίνεζ, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι και έστειλε την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε.