Χάος πριν το Άστον Βίλα - Λέγκια με επεισόδια και τραυματίες αστυνομικούς! (vid)

Χάος πριν το Άστον Βίλα - Λέγκια με επεισόδια και τραυματίες αστυνομικούς! (vid)

Κώστας Τόπας 08:56 - 01.12.2023

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από τη σύγκρουση της Άστον Βίλα με τη Λέγκια Βαρσοβίας για το Europa Conference League, με τους Πολωνούς οπαδούς να μην μπαίνουν στο «Βίλα Πάρκ» πριν από την έναρξη.

Οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο «Βίλα Παρκ» για την αναμέτρηση της ομάδας τους με την Άστον Βίλα στο Conference League το βράδυ της Πέμπτης (30/11). Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι δεν επιτράπηκε στους οπαδούς να μπουν στο γήπεδο, μετά τον τραυματισμό τριών αστυνομικών. 

Η δήλωση έγραφε: «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους φιλοξενούμενους φιλάθλους να εισέλθουν στο Βίλα Παρκ μετά από αναταραχή έξω από το γήπεδο που είχε δει πυρσούς να εκτοξεύονται σε αξιωματικούς. Τρεις αστυνομικοί έχουν ήδη τραυματιστεί και μια σημαντική αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε χωρίς καθυστέρηση.

Το «Birmingham Live» ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη όταν οι οπαδοί της Λέγκια οδηγούνταν στο γήπεδο. Αντικείμενα πετάχτηκαν στην αστυνομία, με την ανακοίνωση να επιβεβαιώνει ότι τρεις τραυματίστηκαν από πυρσούς. Εικόνες έξω από το γήπεδο έδειχναν αστυνομικούς έφιππους και οπαδούς της Λέγκια με φωτοβολίδες έξω από το «Βίλα Πάρκ». Στη συνέχεια, το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς τους οπαδούς της Λέγκια μέσα στο γήπεδο, με τους Πολωνούς οπαδούς να παραμένουν στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media απεικονίζεται άνθρωπος της ασφάλειας να απομακρύνεται κουτσαίνοντας από το σημείο.