Τρίτη σερί ήττα για την Τότεναμ και θρίαμβος για την Άστον Βίλα, που βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την κορυφή!
i

©printscreen

Τρίτη σερί ήττα για την Τότεναμ και θρίαμβος για την Άστον Βίλα, που βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την κορυφή!

Ιάσονας Τσίλης 18:08 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 26.11.2023

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε ξανά από το VAR, η Άστον Βίλα πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην Τότεναμ με 2-1 και συνέχισε την εντυπωσιακή φετινή της πορεία, ούσα μόλις δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Παρά τις πολλές απουσίες, η Τότεναμ ήταν πολύ καλύτερη από την Άστον Βίλα και μπορούσε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την αναμέτρηση, ωστόσο η ατυχία (δύο δοκάρια) και το VAR που ακύρωσε τρία γκολ του Σον, την οδήγησαν στην τρίτη σερί της ήττα στην Premier League. Απίθανα πράγματα φέτος από την ομάδα του Έμερι, που έπιασε τη Λίβερπουλ στους 28 βαθμούς και απέχει μόλις δύο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τότεναμ πραγματοποίησε μια... εκρηκτική εκκίνηση, χάνοντας δύο ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών! Αρχικά στο 3', ο Ουντότζι, ο οποίος επέστρεψε μετά την τιμωρία του λόγω της αποβολής κόντρα στην Τσέλσι, είδε τον Μαρτίνεζ εκτός θέσης και θέλησε να τον αιφνιδιάσει, η προσπάθεια του όμως, πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Κουλουσέφσκι μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να απομακρύνεται από την εστία.

Στο 6' απείλησε για πρώτη φορά και η Άστον Βίλα, με την κεφαλιά του Πάου Τόρρες να περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Η Τότεναμ είχε την πρωτοβουλία κινήσεων και έφτανε με μεγάλη άνεση στην περιοχή του Μαρτίνεζ.

Τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 22'. Έπειτα από κόρνερ του Κουλουσέφσκι, η μπάλα έφτασε στον Λο Σέλσο, ο οποίος με μια βολίδα μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα στον ουρανό της εστίας και έκανε το 1-0 για τους «πετεινούς».

Δύο λεπτά αργότερα, η Βίλα ισοφάρισε με τον Όλι Γουότκινς, ωστόσο μετά από περίπου τρία λεπτά ελέγχου στο VAR, διαπιστώθηκε ότι ήταν οριακά εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 44', ήταν η σειρά της Τότεναμ να... «πληγωθεί» από το VAR, με το γκολ του Σον να ακυρώνεται για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι «χωριάτες» έκαναν το 1-1, με το γκολ να μετράει αυτή τη φορά. Ο Ντάγκλας Λουίζ έκανε τη σέντρα, ο Πάου Τόρρες έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κλείνοντας το πρώτο μέρος με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Έμερι.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Σον να περνάει ελάχιστα εκατοστά από το οριζόντιο δοκάρι. Η Τότεναμ συνέχισε την πίεση, πέτυχε ξανά γκολ με τον Σον το οποίο ακυρώθηκε και πάλι ως οφσάιντ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Άστον Βίλα έφτασε την ολική ανατροπή στο 61'. Ο Τίλεμανς έδωσε στον Γουότκινς, ο οποίος με υποδειγματικό τελείωμα έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Ποστέκογλου κυνήγησε άμεσα την ισοφάριση και απείλησε στο 68' με την κεφαλιά του Μπεν Ντέιβις να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Στο 85', ο Σον πέτυχε... χατ τρικ στα ακυρωθέντα γκολ! Μετά από φάση διαρκείας, ο Πέδρο Πόρο σούταρε από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Νοτιοκορεάτης την έστειλε στα δίχτυα σε κενή εστία, όμως για μια ακόμα φορά ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Παρά την πολιορκία των πετεινών μέχρι το φινάλε, η Άστον Βίλα κράτησε το υπέρ της 2-1 και έφυγε από το Βόρειο Λονδίνο με μια τεράστια νίκη που την βάζει πάνω από την Τότεναμ στη βαθμολογία και πολύ κοντά στην κορυφή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (14ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ