Η Premier League κάλεσε πιλότους για να βοηθήσουν στο χάος του VAR

VAR

i

©PremierLeague

Η Premier League κάλεσε πιλότους για να βοηθήσουν στο χάος του VAR

Κώστας Τόπας 13:53 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 24.11.2023

Η Premier League... ναύλωσε πιλότους, ώστε να βοηθήσουν τους διαιτητές να επικοινωνούν πιο καθαρά υπό πίεση στα παιχνίδια που διευθύνουν.

Το VAR προκαλεί πονοκέφαλο για την Premier League σε σημείο που η διοργανώτρια αρχή πήρε το δραστικό μέτρο να ζητήσει βοήθεια από τους πιλότους της British Airways για να λύσουν τη χαοτική κατάσταση που περνάει. Το σύστημα έχει αποδειχτεί λάθος αυτή τη σεζόν μετά από μια σειρά από τεράστια λάθη, ειδικά κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου ένα γκολ του Λουίς Ντίας είχε ακυρωθεί κατά λάθος.

Ωστόσο, υπήρξαν περισσότερες περιπτώσεις, όπως ο αγώνας αυτού του μήνα μεταξύ της Νιούκαστλ και της Άρσεναλ, που επίσης αποδείχτηκε αμφιλεγόμενος, με το νικητήριο γκολ του Άντονι Γκόρντον. Η φάση ελέγχθηκε για άουτ, επιθετικό φάουλ και οφσάιντ, όμως εν τέλει ο VAR συμφώνησε με τον Στούαρτ Άτγουελ και το γκολ μέτρησε κανονικά. Ως αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της PGMOL, Χάουαρντ Γουέμπ, αποφάσισε να κυκλοφορήσει τα ηχητικά των διχαστικών αποφάσεων σε μια προσπάθεια να είναι πιο διαφανής στους θαυμαστές, αλλά η κίνησή του προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

Και όταν η κατάσταση ήταν πιο αμφιλεγόμενη, οι «Times» ανέφεραν ότι πιστοποιημένοι πιλότοι της Βρετανικής Arways έκαναν μια παρουσίαση στους διαιτητές για να τους βοηθήσουν να επικοινωνούν πιο καθαρά υπό πίεση. Η Premier League απευθύνθηκε σε μια ομάδα διαιτητών και τόνισαν την ανάγκη να παραμείνει ο διάλογος σύντομος και ξεκάθαρος. Τους συμβούλεψαν επίσης να εξαλείψουν τις άτυπες συνομιλίες, καθώς και τις ανταλλαγές συγχαρητηρίων μετά από απόφαση. Οι πιλότοι τόνισαν επίσης ότι πριν από την απογείωση πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν αριθμό ανθρώπων που παίζουν διαφορετικούς ρόλους, εστιάζοντας μόνο σε αυτά που είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθούν.

Πουλάει την έπαυλή του αξίας 4 εκατ. ευρώ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά τον χαμό της γυναίκας του – Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό της
PREMIER LEAGUE

22:17 - 23.11.2023

Πουλάει την έπαυλή του αξίας 4 εκατ. ευρώ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά τον χαμό της γυναίκας του – Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό της

Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να πουλήσει την υπερπολυτελέστατη βίλα του, η οποία περιλαμβάνει πολλές ανέσεις και κοστολογείται στα τέσσερα εκατ. ευρώ.

Οι διαιτητές ενημερώθηκαν επίσης ότι όταν ένας πιλότος προσγειώνεται στο εξωτερικό, μια σύντομη διαδικασία επικοινωνίας είναι ακόμη πιο κρίσιμη λόγω πιθανών γλωσσικών φραγμών. Επιπλέον, τόνισαν ότι ήταν απαραίτητο να αποφασιστεί εκ των προτέρων πώς θα προσεγγιστεί κάθε εμπλεκόμενος διαιτητής, για να αποφευχθεί περαιτέρω σύγχυση.