«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς

Τέρι Βέναμπλς

i

©printscreen

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Τέρι Βέναμπλς

Κώστας Τσιακλής 15:27 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 26.11.2023

Η Αγγλία «βυθίζεται» στο πένθος για ακόμα μια φορά το τελευταίο διάστημα...

Δυσάρεστα νέα βγαίνουν και πάλι στο φως της δημοσιότητας από την Αγγλία αφού ο Τέρι Βέναμπλς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών. Είναι ο τρίτος θάνατος στο χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες εβδομάδες αφού νωρίτερα είχαν «φύγει» ο θρυλικός Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κένραϊτ.

Ο Βέναμπλς είναι μια μεγάλη φυσιογνωμία στην Αγγλία αφού διετέλεσε προπονητής της Εθνικής από τον Ιανουάριο του 1994 μέχρι τον Ιούνιο του 1996. Επιπλέον είχε δουλέψει σε Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, Κρίσταλ Πάλας, ΚΠΡ, Λιντς και στην Εθνική Αυστραλίας. Ως ποδοσφαιριστής ξεχώρισε η παρουσία του σε Τσέλσι, Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας.

Συνολικά κατέκτησε τρεις τίτλους και συγκεκριμένα ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ισπανίας αλλά και ένα FA Cup. Με την Αγγλία ξεχώρισε η πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Euro το 1996.

Η ανακοίνωση της Αγγλίας για το θάνατο του Βέναμπλς αναφέρει: «Είμαστε εντελώς συντετριμμένοι από την απώλεια ενός υπέροχου συζύγου και πατέρα που έφυγε ειρηνικά χθες μετά από μακρά ασθένεια. Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής σε αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να θρηνήσουμε την απώλεια αυτού του υπέροχου ανθρώπου που ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε στη ζωή μας».

Ήδη πρώην ποδοσφαιριστές (όπως ο Ρόμπι Φάουλερ και ο Γκάρι Νέβιλ) και διάφοροι σύλλογοι εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους μέσω των social media. Η Τότεναμ ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή πριν την έναρξη του αγώνα με την Άστον Βίλα (26/11, 16:00)