Ο Αρτέτα είναι ο προπονητής της Άρσεναλ με τις περισσότερες νίκες στα πρώτα του 200 ματς - Πίσω του ακόμα και ο εμβληματικός Αρσέν Βενγκέρ

Μικέλ Αρτέτα

i

Ο Μικέλ Αρτέτα / © Intime

Ο Αρτέτα είναι ο προπονητής της Άρσεναλ με τις περισσότερες νίκες στα πρώτα του 200 ματς - Πίσω του ακόμα και ο εμβληματικός Αρσέν Βενγκέρ

Κώστας Τσιακλής 11:36 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 26.11.2023

Η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπρέντφορντ και ο Μικέλ Αρτέτα έγραψε ιστορία στον πάγκο του συλλόγου.

Η Άρσεναλ επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας της Μπρέντφορντ και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ. Αυτή η νίκη ήταν αρκετή για να ανεβάσει τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς (+1 από τη Μάντσεστερ Σίτι και +2 από τη Λίβερπουλ).

Το παιχνίδι με την Μπρέντφορντ είχε σπουδαία σημασία και για τον προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, αφού αυτό ήταν και το 200ο του στον πάγκο των Λονδρέζων. Ο Ισπανός τεχνικός έχει πλέον απολογισμό 116 νίκες σε αυτό το διάστημα, κάτι που τον καθιστά ως τον προπονητή με τις περισσότερες νίκες στα πρώτα του 200 ματς με τον σύλλογο. 

Ο Αρτέτα μετράει περισσότερες νίκες ακόμα και από τον εμβληματικό, Αρσέν Βενγκέρ (111 νίκες), ο οποίος είχε οδηγήσει την Άρσεναλ στο αήττητο πρωτάθλημα (η μόνη ομάδα της Premier League που τα έχει καταφέρει) τη σεζόν 2003-20004 αλλά και σε 16 ακόμα τίτλους (δύο πρωταθλήματα, επτά FA Cup και επτά Community Shield). 

Τρίτος στη σχετική κατάταξη είναι ο Τζορτζ Γκρέιαμ που ήταν τεχνικός του συλλόγου από το 1986 μέχρι το 1995. Ο Σκωτσέζος προπονητής μέτρησε 106 νίκες στα πρώτα του 200 ματς και είχε καταφέρει επίσης να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση πρωταθλημάτων. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα καταφέρει ο Αρτέτα να πάρει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στο «Έμιρεϊτς» μετά το 2004.

Ο Αρτέτα πάντως μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με την Μπρέντφορντ και εξέφρασε την περηφάνια του για το πάθος που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο. «Σήμερα είναι ο 200ος αγώνας μου και όταν βλέπω μια ομάδα που συμπεριφέρεται μεταξύ τους έτσι και βλέπω τα χαμόγελα του προσωπικού, είμαι τόσο χαρούμενος και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος και πιο ευγνώμων για όλους όσους εργάζονται για εμάς κάθε μέρα και κάνουν τη δουλειά μου τόσο ευχάριστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.