Η Λίβερπουλ στέρησε από τη Σίτι την ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατάει εδώ και 131 χρόνια!

Αλεξάντερ Άρνολντ - Πεπ Γκουαρδιόλα

Η Λίβερπουλ στέρησε από τη Σίτι την ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατάει εδώ και 131 χρόνια!

Κώστας Τσιακλής 11:04 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 26.11.2023

Η Λίβερπουλ έμεινε όρθια στο «Έτιχαντ» και στέρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι την ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατάει η Σάντερλαντ από το 1892!

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ», στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Premier League. 

Οι «πολίτες» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, το οποίο προήλθε από λάθος του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Άλισον. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι και το πλήρωσε αφού οι «κόκκινοι» ισοφάρισαν λίγο πριν το τέλος με το τέρμα του Αλεξάντερ Άρνολντ.

Αυτό το αποτέλεσμα κράτησε τη Λίβερπουλ μόλις στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι ενώ αυτή που ευνοήθηκε ήταν η Άρσεναλ που επικράτησε δύσκολα με 0-1 της Μπρέντφορντ και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής.

Το αδιανόητο ρεκόρ που άγγιξε η Σίτι και της το γκρέμισε η Λίβερπουλ

Το γκολ του Αλεξάντερ Άρνολντ έχει μάλιστα και ιστορική σημασία αφού απέτρεψε τη Μάντσεστερ Σίτι από το να ισοφαρίσει ένα απίθανο ρεκόρ που κρατάει η Σάντερλαντ από το 1892! Οι «μαύρες γάτες» λοιπόν από τον Δεκέμβριο του 1890 μέχρι τον Απρίλιο του 1892 μέτρησαν 24 σερί εντός έδρας νίκες και προφανώς είναι η μοναδική ομάδα πρώτης κατηγορίας που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι άγγιξε το ρεκόρ αυτό αφού μέχρι το ματς με τη Λίβερπουλ είχε 23 σερί εντός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σε ένα σερί που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο και την επικράτηση με 4-2 επί της Τότεναμ. Η τελευταία φορά που δεν είχαν νικήσει οι «πολίτες» ήταν την παραμονή πρωτοχρονιάς όταν σκόνταψαν πάνω στην Έβερτον (1-1) που είναι η άλλη ομάδα από την πόλη του Λίβερπουλ. 

Πάντως παραμένει αήττητη πλέον για 24 παιχνίδια στο «Έτιχαντ», με την τελευταία της ήττα να καταγράφεται πριν από περίπου έναν χρόνο στο ματς με την Μπρέντφορντ (1-2). Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.