Απαγόρευση της βρετανικής κυβέρνησης στις ομάδες της Premier League να συμμετάσχουν στην European Super League

Μάντσεστερ Σίτι

i

© Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images

Απαγόρευση της βρετανικής κυβέρνησης στις ομάδες της Premier League να συμμετάσχουν στην European Super League

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:35 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 21.12.2023

Η βρετανική κυβέρνηση ενημέρωσε πως θα απαγορεύσει στις ομάδες της Premier League να ενταχθούν στην European Super League.

Η European Super League δικαιώθηκε από το Δικαστήριο της ΕΕ τονίζοντας πως η UEFA και η FIFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια που έκαναν για να μπλοκάρουν την δημιουργία και την λειτουργία της. 

H απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται να «ταράξει» τα νερά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά έκρινε ότι δεν υπάρχει μονοπώλιο της UEFA, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δίνει το «πράσινο» φως στην European Super League να προχωρήσει τα πλάνα και να δημιουργήσει ένα δικό της πρωτάθλημα τύπου… Champions League. 

Ωστόσο, αν κάποια αγγλική ομάδα επιχειρήσει να ενταχθεί στην νεοσύστατη διοργάνωση, τότε πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα έχει εύκολο έργο. Συγκεκριμένα η βρετανική κυβέρνηση ενημέρωσε πως θα απαγορεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια των ομάδων της Premier League, προκειμένου να εισέλθουν στην European Super League. 

«Θα εισαγάγουμε νομοθεσία που θα το κάνει πραγματικότητα και θα εμποδίσει τους συλλόγους να συμμετάσχουν σε παρόμοιες διοργανώσεις». ανέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού.