«Τζακ ποτ» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε περίπτωση δικαίωσης για τη Super League: Θα λάβουν μέχρι και 1 δισ. ευρώ!

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα

i

©Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

«Τζακ ποτ» για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε περίπτωση δικαίωσης για τη Super League: Θα λάβουν μέχρι και 1 δισ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 10:39 - 16.12.2023

Στις 21 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του σχετικά με τη νομιμότητα του μονοπωλίου της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, το σχέδιο της Super League θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά και να επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης να γεμίσουν τα ταμεία τους με ένα δισεκατομμύριο ευρώ, η κάθε μία!

Τζακ ποτ για τους δύο «αιώνιους» της La Liga; Η καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» αποκαλύπτει αυτό το Σάββατο (16/12) ότι σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Πέμπτη (21/12) σχετικά με το έργο της Super League, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσαν να κερδίσουν από ένα δισεκατομμύριο ευρώ η καθεμία, ως δύο ιδρυτικά μέλη.

Η μάχη μεταξύ UEFA και Super League θα πρέπει να τελειώσει αυτήν την Πέμπτη (21/12), καθώς θα εκδοθεί απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα του μονοπωλίου της UEFA στην ευρωπαϊκή ποδόσφαιρο. Εάν αυτό κριθεί παράνομο, το έργο της Super League θα μπορούσε επομένως να δει το φως της δημοσιότητας και να επιτρέψει στα δύο μόνο ιδρυτικά μέλη του, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα να καρπωθούν με αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό.

Διοργάνωση αξίας 100 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με την «Mundo Deportivo», οι επενδυτές είναι έτοιμοι να διαθέσουν 15 δισεκατομμύρια ευρώ για την έναρξη της διοργάνωσης, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 100 δισ. ευρώ. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι επενδυτές θα διατηρήσουν το 15% του μελλοντικού κύκλου εργασιών και θα επιστρέψουν μέρος του υπόλοιπου 85% στα δύο ιδρυτικά μέλη, τα οποία θα πρέπει επίσης να κληρονομήσουν ένα μπόνους για να διατηρήσουν το έργο ζωντανό. Ή ένα δισεκατομμύριο ευρώ η κάθε μία σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα, η οποία διαβεβαιώνει ότι ένα τέτοιο ποσό θα «εξαφάνιζε αμέσως τα οικονομικά προβλήματα των δύο συλλόγων».

Ο Μπερντ Ρέιχαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος της A22 Sports, της εταιρείας πίσω από τη Super League, πιστεύει επίσης ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα δημοσιοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου θα είναι ευνοϊκή για το έργο της και θα βάλει τέλος στο μονοπώλιο της UEFA

«Έχοντας διαβάσει την απόφαση και αποδεικνύοντας ότι το μονοπώλιο της UEFA είναι παράνομο, μπορούμε επιτέλους να δημοσιοποιήσουμε το αποτέλεσμα συζητήσεων για περισσότερο από ένα χρόνο με τα ενδιαφερόμενα μέρη και να προτείνουμε μια μορφή για την ευρωπαϊκή διοργάνωση ανοιχτή σε περισσότερες από 60 ομάδες».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σε συζητήσεις με 50-60 ομάδες για την ίδρυση της European Super League
LA LIGA

08:25 - 16.12.2023

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ σε συζητήσεις με 50-60 ομάδες για την ίδρυση της European Super League

Ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ ξεκίνησε συζητήσεις με 50-60 ομάδες για τη δημιουργία μία ανοιχτής European Super League, που θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με το Vozpopuli.

«Θα διασφαλίσουμε ότι όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​και δίκαια», συνεχίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος, ο οποίος επιτίθεται στην UEFA. Το A22 Sports αναμένει μια διφορούμενη απόφαση και θα επιτρέψει στην UEFA να ανακοινώσει τη νίκη της, καθώς θα της αναγνωρίσει το δικαίωμα να διοργανώνει ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Αλλά η απόφαση θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει ότι η UEFA δεν έχει το μονοπώλιο στα ποδοσφαιρικά τουρνουά, κάτι που θα επέτρεπε την έναρξη της Super League.