Τσάβι: «Είμαστε στα μισά του δρόμου για να δημιουργήσουμε μια σπουδαία Μπαρτσελόνα»

Τσάβι

i

© PrtScr

Τσάβι: «Είμαστε στα μισά του δρόμου για να δημιουργήσουμε μια σπουδαία Μπαρτσελόνα»

Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι ανέφερε πως δεν ανησυχεί για το μέλλον της ομάδας.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μη βρίσκεται στα καλύτερά της το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο ο Τσάβι θέλησε να επιφέρει τη ψυχραιμία στον σύλλογο.

Συγκεκριμένα, στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα σε Χιρόνα και Αντβέρπ οι Καταλανοί μέτρησαν ισάριθμες ήττες, ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ισπανίας ο 43χρονος τεχνικός στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες του βρίσκονται στα… μισά του δρόμου για τη δημιουργία μιας σπουδαίας ομάδας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Στο τέλος της σεζόν κοιτάς πού είσαι και τι έχεις κερδίσει. Είμαι θετικός άνθρωπος. Μπορούμε ακόμα να έχουμε μια υπέροχη σεζόν. Όλα παίζουν. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε ενωμένοι και να πιστέψουμε περισσότερο από ποτέ στο πρότζεκτ και σε αυτούς τους παίκτες.

Είμαστε στα μισά του δρόμου για να δημιουργήσουμε μια σπουδαία Μπαρτσελόνα. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι με το πρώτο χτύπημα, ο κόσμος θέλει να κατέβει από τη βάρκα. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Τα ΜΜΕ δεν είναι. Αυτή η έλλειψη ένωσης σε δύσκολες στιγμές με εκπλήσσει. Ο συναγερμός χτυπάει πάντα εδώ όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά είμαστε στα μισά της σεζόν. Δεν μαθαίνουμε. Πέρυσι συνέβαινε το ίδιο τον Οκτώβριο κι είχαμε μια καλή σεζόν.

Δεν το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω πότε χάνουμε κάτι. Αν είχαμε πχ αποκλειστεί από το Champions League. Κατάλαβα την περασμένη σεζόν την αναστάτωση, αλλά τώρα δεν την καταλαβαίνω

Τώρα προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο του Champions League, που ήταν ο πρώτος στόχος αυτή τη σεζόν. Είμαστε στην κούρσα στη La Liga. Χρειαζόμαστε περισσότερους βαθμούς και να βελτιωθούμε και πρέπει φυσικά να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά είμαστε στην κούρσα».