Η Έβερτον καταθέτει επίσημη έφεση για τη δεύτερη αφαίρεση βαθμών από την Premier League

Οπαδοί Έβερτον

i

©Intime

Η Έβερτον καταθέτει επίσημη έφεση για τη δεύτερη αφαίρεση βαθμών από την Premier League

Δημήτρης Χούπης 15:13 - 15.04.2024

Έφεση για τη δεύτερη αφαίρεση βαθμών φαίνεται ότι θα κάνει η Έβερτον, σύμφωνα με τα Μέσα από την Αγγλία.

Έφεση για τη δεύτερη αφαίρεση βαθμών φαίνεται ότι θα κάνει η Έβερτον. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε δεχτεί νέα αφαίρεση δύο βαθμών για παραβάσεις των οικονομικών κανονισμών της Premier League, κάτι που έφερνε τον σύλλογο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Αφού έχει δεχτεί και προηγουμένως αφαίρεση δέκα βαθμών.

Ωστόσο τα «ζαχαρωτά» δεν έχουν σκοπό να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και αναμένεται να κάνουν έφεση για τη νέα τιμωρία που δέχτηκαν.

Ο συγκινητικός πανηγυρισμός του Νταν Μπερν κόντρα στην Τότεναμ που είναι αφιερωμένος στα παιδιά με προβλήματα ακοής
PREMIER LEAGUE

09:21 - 14.04.2024

Ο συγκινητικός πανηγυρισμός του Νταν Μπερν κόντρα στην Τότεναμ που είναι αφιερωμένος στα παιδιά με προβλήματα ακοής

Ο αρχηγός της Νιούκαστλ, Νταν Μπερν, πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο το πρώτο γκολ της ομάδας του, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στα παιδιά με προβλήματα ακοής.

Όπως αναφέρουν Μέσα στην Αγγλία, η προσφυγή της ομάδας από το Λίβερπουλ πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 24 Μαΐου, δηλαδή πέντε μέρες μετά από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά τη νέα αφαίρεση βαθμών η Έβερτον βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας, στο συν δύο από τις θέσεις που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Επόμενο παιχνίδι για τα «ζαχαρωτά» είναι τη Δευτέρα το βράδυ (15/4) στο Λονδίνο απέναντι στην Τσέλσι.

Η Έβερτον παρόλο που έχει τα ζητήματα με την Premier League και τις τιμωρίες παραμένει προσηλωμένη στο πρωτάθλημα, προκειμένου να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στις εναπομείναντες αγωνιστικές. Παρόλα αυτά υπάρχει το άγχος για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών, όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται.

Η ανακοίνωση της ομάδας μετά τη νέα αφαίρεση:

«Τον Ιανουάριο του 2024, η Έβερτον χρεώθηκε από την Premier League για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων Κέρδους και Βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που έληξε το 2022/23.

Το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή της Premier League, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι στην Έβερτον θα επιβληθεί άμεσα αφαίρεση δύο βαθμών. Ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι η Επιτροπή έδωσε τα εύσημα στα περισσότερα από τα ζητήματα που τέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών που αντιμετωπίζει η ομάδα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παραβίασης.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών, όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται.

Ο σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους οπαδούς για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους. Η Λέσχη και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής. Προς το παρόν δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο».