Ανατροπή: Η Μάντσεστερ Σίτι θα αποφύγει τον υποβιβασμό εάν κριθεί ένοχη για τις 115 κατηγορίες οικονομικών παραβάσεων

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

©Photo by Daniel Chesterton/Offside/Offside via Getty Images/Ideal Images

Ανατροπή: Η Μάντσεστερ Σίτι θα αποφύγει τον υποβιβασμό εάν κριθεί ένοχη για τις 115 κατηγορίες οικονομικών παραβάσεων

Κώστας Τόπας 11:06 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 05.04.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται έτοιμη να αποφύγει τον υποβιβασμό σε περίπτωση που κριθεί ένοχη για τις 115 κατηγορίες της στο FFP κι εάν εγκριθούν οι νέοι προτεινόμενοι κανονισμοί της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αποφύγει τον υποβιβασμό εάν κριθεί ένοχη για τις 115 κατηγορίες της για το Financial Fair Play, εάν εγκριθεί ο αμφιλεγόμενος νέος κανονισμός της Premier League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα μπορούσε απίστευτα να απαλλαγεί από μια τεράστια αθλητική κύρωση - η οποία προτάθηκε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους πρωταθλητές Αγγλίας να υποβιβαστούν από την πρώτη κατηγορία - εάν εισαχθεί η νέα αναφερόμενη τιμωρία για παραβιάσεις των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας.

Ολη η Ευρώπη στα πόδια του Ιωαννίδη: Τι ισχύει με Λάτσιο, Σπόρτινγκ και το ενδιαφέρον από Premier League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:01 - 05.04.2024

Ολη η Ευρώπη στα πόδια του Ιωαννίδη: Τι ισχύει με Λάτσιο, Σπόρτινγκ και το ενδιαφέρον από Premier League

Λάτσιο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Γουέστ Χαμ είναι μερικές από τις ομάδες που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Φώτη Ιωαννίδη, οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν κι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγαθηρίων της Ευρώπης.

Η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ κατηγορήθηκαν αμφότερες για παραβίαση του κανονισμούς και τους αφαιρέθηκαν πόντους αυτή τη σεζόν, κάτι που στη συνέχεια οδήγησε και τους δύο συλλόγους στη μέση μιας μάχης για τον υποβιβασμό. Αλλά θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίοι σύλλογοι που θα τιμωρηθούν με τέτοιο τρόπο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τις αφαιρέσεις βαθμών και να θεσπίσει κύρωση «φόρου πολυτελείας» για όσους παραβιάζουν το PSR. Η τρέχων τιμωρία κρίθηκε πως «δεν είναι κατάλληλο για τον σκοπό» και θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια οικονομική τιμωρία.

Οπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η ποινή των 10 βαθμών – η οποία αργότερα μειώθηκε σε έξι – για την Έβερτον και οι τέσσερις βαθμοί που αφαιρέθηκαν από τη Φόρεστ ήταν «δρακόντειες και δεν αντικατοπτρίζουν γιατί εισήχθη η PSR». Υπάρχει φόβος ότι η πρώτη κατηγορία της Αγγλίας θα μπορούσε να χάσει τη θέση της στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, εάν δεν επιτραπούν τα προσοδοφόρα τέλη μεταγραφής και οι μισθοί, εάν κινδυνεύουν να παραβιάσουν τις τρέχουσες οδηγίες.

Αυτή η αλλαγή κανονισμού, μακριά από την προσέγγιση που έθεσε σε κίνδυνο την κορυφαία θέση της Έβερτον και της Φόρεστ, θα απέκρουε τελικά κάθε απειλή σοβαρών αθλητικών τιμωριών, συμπεριλαμβανομένου πιθανού υποβιβασμού από την Premier League. Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι που ελέγχεται από τον πλειοψηφικό ιδιοκτήτη του βασιλιά του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μανσούρ, θα μπορούσε να είναι σε θέση να ξεφύγει από κάθε πρόβλημα, εάν κριθεί ένοχη για παράπτωμα, κάτι που αρνούνται.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αντιμετωπίζει επί του παρόντος 115 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για μη συνεργασία με την έρευνα της Premier League, μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς PSR και, σύμφωνα με το «Manchester Evening News», εννέα σεζόν ουσιαστικά ότι δεν έδωσε αληθείς και ακριβείς πληροφορίες για τα οικονομικά της.

Η κατάσταση του συλλόγου «Έτιχαντ» είναι εντελώς διαφορετική από την Έβερτον και τη Φόρεστ. Η Σίτι αμφισβητεί οποιαδήποτε αδικοπραγία, ενώ η Premier League λέει ότι τόσο η Έβερτον όσο και η Φόρεστ αποδέχθηκαν τις παραβιάσεις, αλλά πίστευαν ότι οι λόγοι για να το κάνουν αυτό ήταν αρκετός μετριασμός για να αποφύγουν την αυστηρή τιμωρία.