Ολη η Ευρώπη στα πόδια του Ιωαννίδη: Τι ισχύει με Λάτσιο, Σπόρτινγκ και το ενδιαφέρον από Premier League

Φώτης Ιωαννίδης

i

©Intime

Ολη η Ευρώπη στα πόδια του Ιωαννίδη: Τι ισχύει με Λάτσιο, Σπόρτινγκ και το ενδιαφέρον από Premier League

Κώστας Τόπας 09:01 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 05.04.2024

Λάτσιο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Γουέστ Χαμ είναι μερικές από τις ομάδες που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Φώτη Ιωαννίδη, οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν κι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγαθηρίων της Ευρώπης.

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του Φώτη Ιωαννίδη. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν σενάρια στην Πορτογαλία, ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας παρουσιάζεται ως σοβαρά ενδιαφερόμενη για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Λίγες ημέρες αργότερα, η «Mundo Deportivo» έκανε λόγο για ενδιαφέρον τη Σεβίλλης για την απόκτηση του 24χρονου Έλληνα διεθνή επιθετικού. Με τίτλο «Το «μαργαριτάρι» του ελληνικού ποδοσφαίρου που παρακολουθεί η Σεβίλλη», το ισπανικό δημοσίευμα τόνισε πως τόσο οι Ανδαλουσιανοί όσο και η Αταλάντα έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τον φορ των «πρασίνων».

Το διαμάντι του Παναθηναϊκού: Η απίστευτη χρηματιστηριακή εκτόξευση του Ιωαννίδη σ’ έναν χρόνο – Από τον πάγκο, σε ρόλο ηγέτη!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:13 - 04.04.2024

Το διαμάντι του Παναθηναϊκού: Η απίστευτη χρηματιστηριακή εκτόξευση του Ιωαννίδη σ’ έναν χρόνο – Από τον πάγκο, σε ρόλο ηγέτη!

Ο Φώτης Ιωαννίδης σε έναν χρόνο σχεδόν επταπλασίασε τη χρηματιστηριακή του αξία. Από τον Λεβαδειακό, μέχρι σήμερα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, η μετοχή του εκτοξεύτηκε 25 φορές πάνω!

Πλέον έχει προκύψει από την Ιταλία και το ενδιαφέρον της Λάτσιο. Και φαίνεται πως οι Ρωμαίοι είναι έτοιμοι να μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση του Φώτη Ιωαννίδη και να αποτελέσουν... ανταγωνιστή της Σπόρτινγκ που έχει ξεκαθαρίσει πως έχει τον διεθνή επιθετικό έναν από τους πρώτους στόχους της για αντί - Γιόκερες που φαίνεται πως θα αποχωρήσει.

O Γιόκερες αποτελεί ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της κερκίδας της Σπόρτινγκ. Τα 22 γκολ που έχει πετύχει σε 25 εμφανίσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, έχουν βοηθήσει τους «πράσινους» να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης με 68 βαθμούς και στο +1 από την δεύτερη Μπενφίκα. Η Σπόρτινγκ, η οποία τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι από την Κόβεντρι έχει τοποθετήσει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του παίκτη που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Άρσεναλ δεν είναι διατεθειμένη να κινηθεί σε αυτά τα ποσά. Σε περίπτωση που ο 25χρονος Σουηδός επιθετικός δεν παραχωρηθεί αυτό το καλοκαίρι, τότε δύσκολα η πορτογαλική ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση άλλου επιθετικού.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον έγκυρο Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Ιωαννίδη και όπως αναφέρουν οι Ιταλοί κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σκάουτερ στη Λεωφόρο

Ο 24χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός έχει σημειώσει 21 γκολ και 7 ασίστ σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι πέντε φορές που βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο Europa League ήταν αυτό που του έδωσαν σε προβολή σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ κι αρκετό διάστημα στο μπλοκάκι της Λάτσιο. Γι' αυτό και άνθρωποι των «λατσιάλι» βρέθηκαν στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Τετάρτη (03/04) προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεταγραφικό στόχο της ιταλικής ομάδας. Αυτή μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ιταλοί στέλνουν εκπροσώπους στην Ελλάδα για να τσεκάρουν τον 24χρονο φορ.

Μάλιστα, άνθρωποι της Λάτσιο ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αυτούς του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο τότε οι «πράσινοι» είχαν ξεκαθαρίσει πως ο Φώτης Ιωαννίδης δεν είναι προς πώληση. Παρ' όλα αυτά, οι Ρωμαίοι δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειές τους και γι' αυτό επιμένουν για την απόκτηση του. Βέβαια, γνωρίζουν πλέον πως χάρη στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Έλληνα διεθνή επιθετικού, δεν είναι οι μόνοι ενδιαφερόμενοι για την υπογραφή του.

Το ενδιαφέρον από Premier League

Ζωηρό ενδιαφέρον πέρα από Λάτσιο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχει δείξει και η Γουέστ Χαμ από την Premier League. Τα «σφυριά» έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στον Μικαΐλ Αντόνιο όλα αυτά τα χρόνια για την αιχμή του δόρατος και ο σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση ενός επιθετικού επιθετικό υψηλής ποιότητας για να αντικαταστήσει τον 34χρονο φορ. Κι αυτός δεν είναι άλλος πέρα από τον Φώτη Ιωαννίδη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο Νησί.

Λίγο πριν το φινάλε της περασμένης σεζόν, η Γουέστ Χαμ είχε τσεκάρει για πρώτη φορά τον Έλληνα φορ του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά της να τον εντάξει στο δυναμικό της, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, εκείνο το διάστημα, ο Ιωαννίδης έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο έως το 2027 με τους «πράσινους», αναγκάζοντας τα «σφυριά» να κοιτάξουν άλλες περιπτώσεις για την ενίσχυση της επίθεσης τους.

Παραμονεύει η Σέλτικ

Η Σέλτικ φέρεται να διατηρεί το ενδιαφέρον της για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού, - αλλά είναι μόνο ένας από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που ελπίζουν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του Έλληνα διεθνή φορ. Οπως προαναφέρθηκε οι Κέλτες έχουν αρκετούς μνηστήρες μπροστά τους, καθώς Μπολόνια, Στουτγάρδη, Σπόρτινγκ, Σεβίλλη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λάτσιο και Γουέστ Χαμ δεν έχουν πάρει τα μάτια τους πάνω από τον Φώτη Ιωαννίδη.

O Μπρένταν Ρότζερς ψάχνει απεγνωσμένα να προσθέσει περισσότερη ποιότητα στην ομάδα αφού άνθρωποι της διοίκησης του το αρνήθηκαν για τόσο καιρό. Πλέον, οι Σκωτσέζοι αποφάσισαν να βοηθήσουν τον προπονητή τους και γι' αυτό έβαλαν στο μπλοκάκι τους ένα από τα ονόματα που έχει ζητήσει ο Ρότζερς, ενόψει της ενίσχυσης στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.