Εύκολο «τρίποντο» η Μπάγερν πριν την Παρί, «διπλό» για την Ντόρτμουντ στην Βρέμη
i

Μπάγερν Μονάχου / © Photo by Adam Pretty/Getty Images/Ideal Images

Εύκολο «τρίποντο» η Μπάγερν πριν την Παρί, «διπλό» για την Ντόρτμουντ στην Βρέμη

Sportal newsroom 18:30 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:31 - 11.02.2023

Η Μπάγερν επικράτησε άνετα 3-0 της Μπόχουμ και παρέμεινε μόνη στην κορυφή της Bundesliga. Σπουδαία νίκη (2-0) για την Ντόρτμουντ στη Βρέμη.

Έχοντας περάσεις σχεδόν δια… περιπάτου την προηγούμενη εβδομάδα από την έδρα της Βόλφσμπουργκ, επικρατώντας 4-2, η Μπάγερν ήθελε να εξασφαλίσει του τρεις βαθμούς κι απέναντι στην Μπόχουμ. Από τη μία για να παραμείνει μόνη στην κορυφή και, επιπλέον, να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα της δεύτερης Ουνιόν προκειμένου να ανοίξει τη μεταξύ τους διαφορά.

Παράλληλα, οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήθελαν να «καθαρίσουν» γρήγορα απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, με δεδομένο πως την Τρίτη ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Παρί, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι’ αυτό και πίεσαν από νωρίς την Μπόχουμ, αλλά κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έβαλε μπροστά στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 41’, ο Τόμας Μίλερ, εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Γιανκό, πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ Μάνουελ Ρίεμαν και αφού κέρδισε την κόντρα πλάσαρε σε κενή εστία, έξω από την περιοχή, για να διαμορφώσει το 1-0. Οποιαδήποτε αμφιβολία υπήρχε σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης… σβήστηκε στο 63’, όταν ο Κομάν «έγραψε» το 2-0 με διαγώνιο σουτ από δεξιά. Στο 73’, ο Γκνάμπρι βρήκε στόχο σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Στη Βρέμη, η Ντόρτμουντ μόχθησε αρκετά, αλλά τελικά κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή νίκη που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στην Φράιμπουργκ (5-1). Επικράτησε 2-0 της Βέρντερ, χάρη σε τέρμα που βρήκε στο 67’ με τον νεαρό Άγγλο, Τζέιμι Μπινό-Γκίτενς και στο 85' με τον Γιούλιαν Μπραντ.

Στην «Ράιν-Νέκαρ-Αρίνα» έκανε… πάρτι η Λεβερκούζεν, η οποία υποχρέωσε την παραπαίουσα Χοφενχάιμ στην τρίτη διαδοχική ήττα της και την άφησε με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών στις 10 τελευταίες αγωνιστικές. Οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης και επικράτησαν 3-1. Προβάδισμα στις «ασπιρίνες» έδωσε νωρίς ο Άντριχ (6’), ενώ λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ντιαμπί έκανε το 0-2 (47’). Στο 56’ ο Χλόζεκ διαμόρφωσε το 3-0, πριν μειώσει για τους γηπεδούχους ο Ν’Σοκί (77’).

Σημαντική βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Μάιντς, η οποία κέρδισε 3-1 την Άουγκσμπουργκ και κατάφερε να ανοίξει την απόσταση που τη χωρίζει από την επικίνδυνη ζώνη. H ομάδα του Μπο Σβένσον, χάρη σε τέρματα των Γιάε-Σουνγκ Λι (21’) και Καρίμ Ονισίβο (24), πήρε νωρίς προβάδισμα δύο γκολ, ωστόσο η «απάντηση«» της Άουγκσμπουργκ ήταν άμεση, με τον Ντεμίροβιτς να κάνει τον 2-1 στο 28’, ευστοχώντας σε πέναλτι. Ωστόσο, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λι (52’) σημάδεψε εκ νέου σωστά, για να κάνει το 3-1.

Στο Φράιμπουργκ, η τοπική ομάδα, που ερχόταν από «βαριά» ήταν στην έδρα της Ντόρτμουντ, ανέτρεψε την εις βάρος την κατάσταση στον αγώνα με την Στουτγκάρδη, για να επικρατήσει τελικά 2-1 . Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ από το 30’, όταν ο Φιούριχ έκανε το 0-1, ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γκρίφο ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1. O 29χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο... λυτρωτής της ομάδας του, μιας και στο 84' στόχευσε για δεύτερη φορά σωστά από το σημείο του πέναλτι, «γράφοντας» το τελικό 2-1.