«Ευρωπαίος» εκτός έδρας ο ΟΦΗ – Το αντίο του Περέα και η επέμβαση στον Θεοδοσουλάκη

ΟΦΗ

i

©intime

«Ευρωπαίος» εκτός έδρας ο ΟΦΗ – Το αντίο του Περέα και η επέμβαση στον Θεοδοσουλάκη

Γιώργος Σακελλαρίου 17:44 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:44 - 15.05.2023

Ο ΟΦΗ έκλεισε τη σεζόν με επτά νίκες μακριά από την Κρήτη, τις περισσότερες μετά τους τέσσερις μεγάλους.

Ο ΟΦΗ δεν χρειάστηκε να γίνει το ματς στο Αγρίνιο και να νικήσει για να γίνει αντιληπτό ότι κατέκτησε περισσότερους βαθμούς εκτός παρά στο «Γεντί Κουλέ».

Πριν το ματς με τον Παναιτωλικό οι Ηρακλειώτες είχαν 16 βαθμούς στο σπίτι τους και 22 εκτός. Επικράτησαν, λοιπόν, με 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, για δεύτερη φορά μετά το 0-4 στην κανονική διάρκεια κι έτσι η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας ολοκλήρωσε τη σεζόν με 41 βαθμούς. Οι 25 κατακτήθηκαν μακριά από το «Γεντί Κουλέ» και οι 16 εντός.

Ο ΟΦΗ στα playouts είχε τρεις νίκες εκτός με Ατρόμητο, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα. Ασφαλώς ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρότερος στα playouts σε σχέση με τα playoffs, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίναι ότι οι Ηρακλειώτες τα πήγαν αρκετά καλά όταν βγήκαν από το νησί. Μην ξεχνάμε ότι κατάφεραν να πάρουν βαθμό με δέκα παίκτες από το 8’ στη Λεωφόρο, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 97’ από τον Παναθηναϊκό, ενώ έμειναν αήττητοι και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Οι Κρητικοί, λοιπόν, είχαν επτά νίκες εκτός, ενώ 4 μέτρησε ο πέμπτος Άρης (τόσες είχε στην κανονική διάρκεια ο ΟΦΗ) που τερμάτισε πέμπτος και βγαίνει στην Ευρώπη. Ο Βόλος είχε έξι όλες στην κανονική διάρκεια. Η διαφορά είναι ότι ο ΟΦΗ πήρε 25 από τους 41 βαθμούς εκτός. Ο Βόλος κέρδισε 23 βαθμούς μακριά από το Πανθεσσαλικό και ο Άρης μόλις 16. Αντίθετα, από 12 νίκες εκτός είχαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ (39 πήρε εκτός η κάθε ομάδα με τις ισοπαλίες), ο Ολυμπιακός μέτρησε 9 νίκες (και 6 ισοπαλίες, οπότε είχε 33 βαθμούς) και ο ΠΑΟΚ 8 νίκες (και έφτασε στους 31 βαθμούς εκτός με 7 ισοπαλίες).

Ο Περέα

Παρελθόν, παράλληλα, από τον ΟΦΗ θα αποτελέσει ο Λουίς Περέα. Ο δανεισμός του Ισπανού μέσου από τη Λεγκανές ολοκληρώθηκε και ο Περέα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram είπε αντίο στον σύλλογο: «Ολοκληρώθηκε η σεζόν, μόνο ευχαριστώ σε αυτήν την ομάδα. Υπήρξαν στιγμές που υποφέραμε, ευχαριστηθήκαμε, αλλά παλέψαμε και ως ομάδα. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, έζησα τρομερές εμπειρίες σε ένα φανταστικό μέρος».

Ο Θεοδοσουλάκης

Ο άτυχος της σεζόν στον ΟΦΗ ήταν ο Γιάννης Θεοδοσουλάκης, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Στην ανακοίνωση του ΟΦΗ αναφέρεται: «Ο ποδοσφαιριστής, Γιάννης Θεοδοσουλάκης, υποβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/5), σε επιτυχημένη συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού αριστερού γόνατος, στο Ασκληπιείο Κρήτης από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας.

Ο νεαρός αθλητής θα πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει άμεσα πρόγραμμα αποκατάστασης».