Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» ο Φαν Ντάικ για το «επεισόδιο» με τον διαιτητή
i

© prtscr

Κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα» ο Φαν Ντάικ για το «επεισόδιο» με τον διαιτητή

Κώστας Τόπας 11:56 - 28.08.2023

Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ είναι αντιμέτωπος με τιμωρία μετά την αμφιλεγόμενη κόκκινη κάρτα του εναντίον της Νιούκαστλ.

Με πρωταγωνιστή τον Ντάργουιν Νούνιες, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την νίκη-ανατροπή εκτός έδρας επί της Νιούκαστλ με 2-1. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρέμεινε αήττητη για ακόμη μία αγωνιστική κι όλα αυτά σε ένα ματς που της πήγαν όλα ανάποδα.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Ολλανδός αμυντικός έγινε έξαλλος με τον διαιτητή λόγω της απόφασης που πήρε και του φώναξε φανερά εκνευρισμένος. «Είσαι ανέκδοτο, είσαι μια γ@@@ ντροπή», του είπε χαρακτηριστικά πριν αρχίσει να κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια.

Επειδή δεν ήταν για βίαιη συμπεριφορά, οι κανόνες ορίζουν ότι ο Ολλανδός θα αποκλειστεί μόνο για ένα παιχνίδι - την επερχόμενη επίσκεψη της Άστον Βίλα στο «Άνφιλντ» (03/09, 16:00). Ωστόσο, οι ενέργειές του μετά την κόκκινη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη τιμωρία κι αυτό λόγω των όσων είπε ο Φαν Ντάικ στον ρέφερι αλλά και στον τον τέταρτο διαιτητή Κρεγκ Πόσον, καθώς έφευγε από τον αγωνιστικό χώρο για τα αποδυτήρια.

Ο πρώην διαιτητής, Μάικ Ντιν, ο οποίος μιλώντας podcast αυτή την εβδομάδα, εξήγησε την κατάσταση με τον Ολλανδό στόπερ και τόνισε πως ο Φαν Ντάικ μπορεί να τιμωρηθεί με περισσότερες αγωνιστικές εξαιτίας του επεισοδίου με τους διαιτητές.