Τιμωρία από την UEFA στη Φενέρμπαχτσε - Χωρίς τους οπαδούς της στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Τιμωρία από την UEFA στη Φενέρμπαχτσε - Χωρίς τους οπαδούς της στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:07 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 15.03.2024

Η Φενέρμπαχτσε θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χωρίς τους οπαδούς της, καθώς η UEFA της επέβαλε εκτός έδρας αποκλεισμό τριών αγώνων λόγω επεισοδίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο.

Η δευτεραθλήτρια και Κυπελλούχος Τουρκίας Φενέρμπαχτσε θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους Πειραιώτες και στη Φενέρμπαχτσε θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για μία εβδομάδα αργότερα (18/4) στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο η τουρκική ομάδα θα αγωνιστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χωρίς τους οπαδούς της, καθώς η UEFA της επέβαλε εκτός έδρας αποκλεισμό τριών αγώνων λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι Τούρκοι οπαδοί να μην μπορούν να βρεθούν στο Φάληρο.

Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν 2,5 χρόνια μετά το τελευταίο τους «αντάμωμα» στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2021 - 2022. Αυτοί οι δύο αγώνες στο γκρουπ, είναι και οι μοναδικές επίσημες συναντήσεις τους ως τώρα.

Δυο συναντήσεις που οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως «πυξίδα» για τις φετινές μονομαχίες. Ο Ολυμπιακός μέτρησε δύο νίκες, με 3-0 μέσα στην Κωνσταντινούπολη και με 1-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στη δεύτερη θέση του ομίλου με εννέα βαθμούς. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, πήρε έτσι το εισιτήριο στα νοκ - άουτ και βρήκε μπροστά της την Αταλάντα.

Στον αγώνα της Τουρκίας, η ελληνική ομάδα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, πέτυχε τρία τέρματα και πήρε μια καθαρή νίκη, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Ο Τικίνιο Σοάρες είχε ανοίξει το σκορ στο έκτο λεπτό και ο Γιώργος Μασούρας ολοκλήρωσε τον «θρίαμβο» με δύο προσωπικά γκολ στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι στο Φάληρο, βρήκε και πάλι τους Πειραιώτες να κυριαρχούν, αλλά να μην μπορούν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Για 88 λεπτά το ματς παρέμενε στη λευκή ισοπαλία, όμως και πάλι ο Τικίνιο χτύπησε στο φινάλε, χαρίζοντας τρεις σπουδαίους βαθμούς στον Ολυμπιακό.