Διήμερο γεμάτο Ολυμπιακός - Φενέρ: Στις 11 Απριλίου το ποδόσφαιρο, την επόμενη ημέρα το ματς της Euroleague
i

© Intime

Διήμερο γεμάτο Ολυμπιακός - Φενέρ: Στις 11 Απριλίου το ποδόσφαιρο, την επόμενη ημέρα το ματς της Euroleague

Sportal newsroom 16:26 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 15.03.2024

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Conference League. Στις 11 Απριλίου θα γίνει το πρώτο ματς στο Φάληρο, ενώ την επόμενη ημέρα η ομάδα μπάσκετ θα αγωνιστεί με τον τούρκικο σύλλογο για την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου.

Ελληνοτουρκικό συναπάντημα έφερε η κλήρωση των προημιτελικών του Conference League. Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε και ο ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρώτος προημιτελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και της ομάδα της Τουρκίας θα γίνει την Πέμπτη 11 Απριλίου. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 12 του μήνα, η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε για την 34η αγωνιστική της Euroleague, που είναι και η τελευταία της κανονικής περιόδου.

Ο αγώνας του ΣΕΦ είναι πιθανό να κρίνει και το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Euroleague. Ο Ολυμπιακός, μαζί με την ομάδα της Τουρκίας έχουν ρεκόρ 18 νίκες και 11 ήττες.

Ποια είναι η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματος με 76 βαθμούς και στο -2 από τη Γαλατασαράι μετά από 29 αγωνιστικές.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα και διαθέτει στο ρόστερ της σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο οποίος μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη λίγες μέρες αφότου η Ντίναμο Ζάγκρεμπ απέκλεισε την ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League υπερασπίζεται την εστία της τουρκικής ομάδας. Η Φενέρ τον απέκτησε για 6,6 εκατ. ευρώ από τους Κροάτες. Στην άμυνα δεσπόζουν ο Ιταλός Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Τσαγκλάρ Σογιουντσού, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη μεσαία γραμμή διαθέτει τον Κρούνιτς, τον Σεμπάστιαν Σιμάνσκι και τον Φρεντ. Όσο για την μεσοεπιθετική δεσπόζει ο Τάντιτς, o οποίος σε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 13 γκολ και 11 ασίστ.

Στη γραμμή κρούσης της τουρκικής ομάδας αγωνίζεται ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος κάνει σπουδαία χρονιά καθώς μετρά 22 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις κι ο Μισί Μπατσουαγ, ο οποίος σε 35 συμμετοχές τη φετινή σεζόν έχει απολογισμό 20 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός κι η Φενέρμπαχτσε είχαν τεθεί αντιμέτωποι στη φάση των ομίλων του Europa League το 2021/22. Οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει δύο νίκες, 0-3 στην Πόλη με Τικίνιο (6’) και Μασούρα (62’, 68’) και 1-0 στο Φάληρο με Τικίνιο (89’).