Τι έκανε ο Ολυμπιακός την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε  (vid)

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

i

© Intime

Τι έκανε ο Ολυμπιακός την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Πάνος Κορομηλάς 16:17 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:22 - 15.03.2024

Ο Ολυμπιακός θα μονομαχήσει με τη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά του Conference League. Οι ερυθρόλευκοι συναντούν την τουρκική ομάδα 2,5 χρόνια μετά την τελευταία διασταύρωση τους, με την ευχή να έχει την ίδια ευχάριστη κατάληξη.

Η κληρωτίδα της Νιόν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και δύο ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντίπαλους τους αλλά και τα μονοπάτια μέχρι τον τελικό του Conference League. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά τις επικές προκρίσεις τους θα αντιμετωπίσουν Φενέρμπαχτσε και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα, με φόντο τον ημιτελικό.

Ο πρώτος προημιτελικός θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου κι ο δεύτερος στις 18 του μήνα. Ο πρώτος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 2 Μαΐου και ο δεύτερος για τις 9 του μήνα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου.

Οι ερυθρόλευκοι σε πρώτο επίπεδο, θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε για να δώσουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν 2,5 χρόνια μετά το τελευταίο τους «αντάμωμα» στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2021 - 2022. Αυτοί οι δύο αγώνες στο γκρουπ, είναι και οι μοναδικές επίσημες συναντήσεις τους ως τώρα.

Δυο συναντήσεις που οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως «πυξίδα» για τις φετινές μονομαχίες. Ο Ολυμπιακός μέτρησε δύο νίκες, με 3-0 μέσα στην Κωνσταντινούπολη και με 1-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στη δεύτερη θέση του ομίλου με εννέα βαθμούς. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, πήρε έτσι το εισιτήριο στα νοκ - άουτ και βρήκε μπροστά της την Αταλάντα.

Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού - Σε ποια θέση είναι στο πρωτάθλημα της χώρας της
CONFERENCE LEAGUE

16:02 - 15.03.2024

Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού - Σε ποια θέση είναι στο πρωτάθλημα της χώρας της

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά του Europa Conference League, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Στον αγώνα της Τουρκίας, η ελληνική ομάδα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, πέτυχε τρία τέρματα και πήρε μια καθαρή νίκη, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Ο Τικίνιο Σοάρες είχε ανοίξει το σκορ στο έκτο λεπτό και ο Γιώργος Μασούρας ολοκλήρωσε τον «θρίαμβο» με δύο προσωπικά γκολ στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι στο Φάληρο, βρήκε και πάλι τους Πειραιώτες να κυριαρχούν, αλλά να μην μπορούν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Για 88 λεπτά το ματς παρέμενε στη λευκή ισοπαλία, όμως και πάλι ο Τικίνιο χτύπησε στο φινάλε, χαρίζοντας τρεις σπουδαίους βαθμούς στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχει λοιπόν «σύμμαχο» τις πρόσφατες μονομαχίες των δύο ομάδων και με αυτές ως οδηγό θα προσπαθήσει να «λυγίσει» για ακόμη μια φορά τους ισχυρούς Τούρκους.